bataty so syrom

Zapekané bataty so šunkou a zeleninou

Šunku najradšej bez konzervantov a bez éčok. Smotana na šľahanie = bezlaktózová. Výsledný recept na spapanie 😀

bezlepkové recepty

  • 2 ks batáty (sladké zemiaky),
  • 350 g mrkvy,
  • 4 paradajky,
  • ½ červenej mäsitej papriky,
  • 100 g 80 % morčacej šunky,
  • 100 g balkánsky syr,
  • 1 bezlaktózová smotana,
  • 1 vajce,
  • 4 PL strúhaného parmezánu,
  • soľ podľa chuti,
  • zmes korenia na grilovanú zeleninu.

bezlepkový recept

 

Všetku zeleninu a batáty si nakrájame na tenšie plátky a postupne vrstvíme na seba. Po 3 vrstve trochu posolíme.

Prvé naukladáme bataty

Na ne poukladáme papriku šunku, paradajky

Prikryjeme plátkami mrkvy a posypeme balkánskym syrom.

bezlepkový recept

Opäť navrstvíme paradajky a prikryjeme zvyšnými batatmi

Dáme piecť na 180°C po dobu 40 minút.

Potom si vymiešame vajíčko so smotanou a parmezánom a vylejeme zmes do pekáča. Dáme zapiecť na 200°C na cca 10 – 15 minút.

zapekané batáty

Recept od https://ivettrichblog.wordpress.com/

A iný recept na bataty:
https://www.pinkonion.sk/nizkohistaminove/panenka-a-batatove-cipsy/

Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.