Tento krát sme si bataty zapiekli
Zapekané bataty so šunkou a zeleninou
Šunku najradšej bez konzervantov a bez éčok. Smotana na šľahanie = bezlaktózová. Výsledný recept na spapanie 😀
- 2 ks batáty (sladké zemiaky),
- 350 g mrkvy,
- 4 paradajky,
- ½ červenej mäsitej papriky,
- 100 g 80 % morčacej šunky,
- 100 g balkánsky syr,
- 1 bezlaktózová smotana,
- 1 vajce,
- 4 PL strúhaného parmezánu,
- soľ podľa chuti,
- zmes korenia na grilovanú zeleninu.
Všetku zeleninu a batáty si nakrájame na tenšie plátky a postupne vrstvíme na seba. Po 3 vrstve trochu posolíme.
Prvé naukladáme bataty
Na ne poukladáme papriku šunku, paradajky
Prikryjeme plátkami mrkvy a posypeme balkánskym syrom.
Opäť navrstvíme paradajky a prikryjeme zvyšnými batatmi
Dáme piecť na 180°C po dobu 40 minút.
Potom si vymiešame vajíčko so smotanou a parmezánom a vylejeme zmes do pekáča. Dáme zapiecť na 200°C na cca 10 – 15 minút.
Recept od https://ivettrichblog.wordpress.com/
A iný recept na bataty:
https://www.pinkonion.sk/nizkohistaminove/panenka-a-batatove-cipsy/