zdravy burgerBurger s domacou omackou

Najchrumkavejší #burger

A tak sme rozmýšľali ako si urobiť chutný bezlepkový burger. No stačilo nájsť v chladničke ľadový šalát a chrumkavý nápad bol na svete. A ako chutil! 🙂 Pochutná si každý, lebo je nízkohistamínový, bezlepkový a bezlaktózový. Ako na to?

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:05
  • Dĺžka varenia 00:15
  • Typ jedla: Bezlepkové, Nízkohistamínové, Bezlaktózové
  • Počet porcií: 2

Prísady

  • 2x ľadový šalát
  • 200 g hovädzieho mäsa
  • 1 červená cibuľa #pinkonion
  • 1 žltá paprika

Príprava

  • 1Najprv si pomelieme hovädzie mäsko. Určite od mäsiara a nie zo supermarketu. A najlepšie ak máme toho mäsiara overeného a vieme že mäsko je kvalitné.
  • 2Mleté hovädzie mäso osolíme a vytvarujeme si placky/fašírky - no proste ten tvar aký chceme :)
  • 3Zo žltej papriky si budeme robiť dip a postup je nasledovný. Umyjeme ju, nakrájame a položíme na pekáč. Pečieme v rúre na 200°, kým nezačne černať.
  • 4Potom papriku ošúpeme a rozmixujeme. Dochucovať ju netreba, lebo je dokonalá.
  • 5Mäsko grilujeme cca 5 minút na každej strane.
  • 6Červenú cibuľu nakrájame na krúžky a dusíme ju na octe.
  • 7Ľadový šalát prerežeme, vložíme mäsko, polejeme dipom zo žltej papriky a pridáme cibuľku.
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.