Keď bezlepkový burger môže byť HIT
Najchrumkavejší #burger
A tak sme rozmýšľali ako si urobiť chutný bezlepkový burger. No stačilo nájsť v chladničke ľadový šalát a chrumkavý nápad bol na svete. A ako chutil! 🙂 Pochutná si každý, lebo je nízkohistamínový, bezlepkový a bezlaktózový. Ako na to?
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:05
- Dĺžka varenia 00:15
- Typ jedla: Bezlepkové, Nízkohistamínové, Bezlaktózové
- Počet porcií: 2
Prísady
- 2x ľadový šalát
- 200 g hovädzieho mäsa
- 1 červená cibuľa #pinkonion
- 1 žltá paprika
Príprava
- 1Najprv si pomelieme hovädzie mäsko. Určite od mäsiara a nie zo supermarketu. A najlepšie ak máme toho mäsiara overeného a vieme že mäsko je kvalitné.
- 2Mleté hovädzie mäso osolíme a vytvarujeme si placky/fašírky - no proste ten tvar aký chceme :)
- 3Zo žltej papriky si budeme robiť dip a postup je nasledovný. Umyjeme ju, nakrájame a položíme na pekáč. Pečieme v rúre na 200°, kým nezačne černať.
- 4Potom papriku ošúpeme a rozmixujeme. Dochucovať ju netreba, lebo je dokonalá.
- 5Mäsko grilujeme cca 5 minút na každej strane.
- 6Červenú cibuľu nakrájame na krúžky a dusíme ju na octe.
- 7Ľadový šalát prerežeme, vložíme mäsko, polejeme dipom zo žltej papriky a pridáme cibuľku.