Červená šošovica a z nej chutná polievka
Chutí vám červená šošovica? Polievka z nej sa dá príjemne dochutiť.
Nás prekvapilo čím si ju dochucujú v tureckej reštaurácii vo Viedni. Okrem toho, že sa červená šošovica rýchlo uvarí, je chutná i pre dospelých i detičky. My tento recept robíme ala glutenfree a lactosefree.
POSTUP:
Do hrnca si dáme olej a jemne orestujeme pink onion, alebo inú cibuľu (1 ks).
Keď je cibuľa sklovitá, pridám tam trošku červenej papriky (1 čj), rascu (štipka) a čierne korenie a soľ.
Následne zalejem vodou (0,75 litra) a pridám nakrájaný zemiak (stačí 1 ks)
Do hrnca nasypem (1 dc) červenej šošovice a pridám 3 bobkové listy
Takto sa to varí cca 15 minút. Následne ju rozmixujeme ponorným mixérom.
Na finálne ochutenie, až pri servírovaní si polievku pokvapkáme citrónom. Takto to robia tí turci a polievka sa stáva osviežujúcou.
Pozitívne je, že tento recept je bez mlieka a tiež pre celiatikov. Určite skús ten citrón 🙂
Ak ale máš skôr chuť na sladké, tak skús https://www.pinkonion.sk/tycinky/raw-tycinky/