bezlekové recepty

Chrumkavé a zdravé batátové čipsy a grilovaná panenka

Opäť sa ukázalo, že i nízkohistamínové recepty môžu byť chutné. Batáty sú veľmi zdravé. Články o nich určite nájdete. Veľa ľudí ich miluje, no pre mňa sú dosť sladké. No hľadám cestu ako si ich chutne upraviť. Už som robil i hranolky, teraz čipsy 🙂 Čerstvá panenka od lokálneho mäsiara je tiež zárukou dobrej chuti.

POSTUP:

Bataty si nakrájame na tenké krúžky (cca 0,3cm), kto chce, môže pokvapkať olejom, osoliť

  • nám stačil 1 veľký batát
  • vložíme do rúry na ohrev zhora-zdola a pečieme min. na 220°C a čas 20 i viac minút. Podľa toho, či ich chcete mať prepečené.

batatové čipsy

Panenku si umyjeme, osušíme.

Na grilovaciu panvicu dáme olej (kto aký má rád) a prudko grulujeme z oboch strán po 2 minúty.

200 g panenky

nízkohistamínové recepty

Následne panvicu vložíme  do rúry a pečieme spolu s batatovými čipsami.

Takto spolu pečieme cca 10 minút.

bataty a paneka

Omáčka k mäsu

Napr. Nám zostal výpek (šťava z mäsa s olejom) +  1 lyžicu múky (bezlepkovej) Pridáme maslo a napríklad huby (šampióny) My sme výpeku mali málo a tak sme doň pridali 2dc vody. Takto v odkrytom hrnci redukujeme.

Batatové čipsy a grilovaná panenka

Ďalší recept na batáty

A pre histaminikov pridávame i recept, ak by ste mali chuť i na batatové hranolky:

Tortilla wrap s batatovými hranolčekmi

Ak ale máš skôr chuť na sladké, môžeš si kúpiť mango alebo kakao tyčinku:

Raw tyčinky od 1.3.2019

Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.