Panenka a batatové čipsy
Chrumkavé a zdravé batátové čipsy a grilovaná panenka
Opäť sa ukázalo, že i nízkohistamínové recepty môžu byť chutné. Batáty sú veľmi zdravé. Články o nich určite nájdete. Veľa ľudí ich miluje, no pre mňa sú dosť sladké. No hľadám cestu ako si ich chutne upraviť. Už som robil i hranolky, teraz čipsy 🙂 Čerstvá panenka od lokálneho mäsiara je tiež zárukou dobrej chuti.
POSTUP:
Bataty si nakrájame na tenké krúžky (cca 0,3cm), kto chce, môže pokvapkať olejom, osoliť
- nám stačil 1 veľký batát
- vložíme do rúry na ohrev zhora-zdola a pečieme min. na 220°C a čas 20 i viac minút. Podľa toho, či ich chcete mať prepečené.
Panenku si umyjeme, osušíme.
Na grilovaciu panvicu dáme olej (kto aký má rád) a prudko grulujeme z oboch strán po 2 minúty.
– 200 g panenky
Následne panvicu vložíme do rúry a pečieme spolu s batatovými čipsami.
Takto spolu pečieme cca 10 minút.
Omáčka k mäsu
Napr. Nám zostal výpek (šťava z mäsa s olejom) + 1 lyžicu múky (bezlepkovej) Pridáme maslo a napríklad huby (šampióny) My sme výpeku mali málo a tak sme doň pridali 2dc vody. Takto v odkrytom hrnci redukujeme.
Ďalší recept na batáty
A pre histaminikov pridávame i recept, ak by ste mali chuť i na batatové hranolky:
Ak ale máš skôr chuť na sladké, môžeš si kúpiť mango alebo kakao tyčinku: