tekvicová polievka

Krémová hokkaido polievka.

Jedna z najobľúbenejších krémových polievok je práve táto. Hokkaido má úžasnú chuť a vôňu, ktorú veľmi radi obohacujeme čerstvým tymiánom.

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:05
  • Dĺžka varenia 00:20
  • Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 4

Prísady

  • 1 ks tekvica hokkaido
  • 1 PL bezlaktózového masla
  • zväzok tymiánu
  • 250 ml kokosové mlieko
  • soľ
  • tekvicový olej
  • tekvicové semienka

Príprava

  • 1Tekvicu hokkaido ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na väčšie kocky.
  • 2To hrnca dáme nakrájané kocky tekvice, maslo, zväzok tymiánu a posolíme.
  • 3Restujeme približne 2 minúty
  • 4Následne zalejeme 250 ml vody a povaríme cca 10 minút
  • 5Keď nám tekvica zmäkne, vyberieme všetky kostrnky tymiánu. Lístočky necháme.
  • 6Prilejeme kokosové mlieko / alebo bezlaktózovú smotanu na varenie a tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka.
  • 7Tekvicové semienka, krátko, nasucho opražíme na panvici.
  • 8Ako ozdobu ale i dochutenie na záver pokvapkáme tekvicovým olejom a posypeme praženými semienkami.
X