fazuľová polievka na kyslofazuľa

Aj vás poteší chutná fazuľová polievka?

A keďže nie sme kamaráti s laktózou, tento recept sa nezdá no je bezlaktózový. Fazuľová polievka je z domácej fazule. Našťastie nepotrebuje veľa miesta a lepí sa pekne po plote. S heslom #killthegluten túto polievku radíme medzi naše obľúbené bezlepkové recepty.

 

 

Podrobnejšie

  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 4

Prísady

  • 300 g domáca fazuľa
  • soľ
  • bobkový list 2ks
  • 3 zemiaky
  • 1 PL trstinový cukor
  • 1 PL zemiakový škrob
  • 250 ml smotany na varenie ( L-)
  • Mlieko (L-)
  • ocot
  • kôpor (čerstvý alebo mrazený)

Príprava

  • 1Fazuľu namočíme aspoň na 3 hodiny do čistej vody. Lepšie už cez noc.
  • 2Vodu zlejeme. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a 3 minúty, povaríme. Vodu zlejeme.
  • 3Zalejeme ďalšou čistou vodou a pridáme soľ a bobkový list. Fazuľu povaríme cca 45 minút do mäkka. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky . Pavaríme, kým zmäknú.
  • 4V šálke zmiešame cukor, 1 do kopca naloženú PL zemiakového škrobu (pre bezlepkový recept), smotanu. Nesmú byť hrudky. Zamiešame do hrnca s uvarenou fazuľou a zemiakmi. Povaríme 2 minúty za stáleho miešania.
  • 5Ak sa nám zdá polievka hustá, prijeme podľa potreby rastlinné alebo bezlaktózové mlieko a prevaríme.
  • 6Hrniec odstavíme na chladné miesto, aby polievka mierne ochladla. Pridáme kôpor. Až do mierne chladnej polievky primiešame postupne 2 lyžice 8% octu. Riadme sa vlastnými chuťami. Polievka tým trocha zhustne.
X
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.