Fazuľová polievka na kyslo
Aj vás poteší chutná fazuľová polievka?
A keďže nie sme kamaráti s laktózou, tento recept sa nezdá no je bezlaktózový. Fazuľová polievka je z domácej fazule. Našťastie nepotrebuje veľa miesta a lepí sa pekne po plote. S heslom #killthegluten túto polievku radíme medzi naše obľúbené bezlepkové recepty.
Podrobnejšie
- Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 4
Prísady
- 300 g domáca fazuľa
- soľ
- bobkový list 2ks
- 3 zemiaky
- 1 PL trstinový cukor
- 1 PL zemiakový škrob
- 250 ml smotany na varenie ( L-)
- Mlieko (L-)
- ocot
- kôpor (čerstvý alebo mrazený)
Príprava
- 1Fazuľu namočíme aspoň na 3 hodiny do čistej vody. Lepšie už cez noc.
- 2Vodu zlejeme. Dáme do hrnca, zalejeme vodou a 3 minúty, povaríme. Vodu zlejeme.
- 3Zalejeme ďalšou čistou vodou a pridáme soľ a bobkový list. Fazuľu povaríme cca 45 minút do mäkka. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky . Pavaríme, kým zmäknú.
- 4V šálke zmiešame cukor, 1 do kopca naloženú PL zemiakového škrobu (pre bezlepkový recept), smotanu. Nesmú byť hrudky. Zamiešame do hrnca s uvarenou fazuľou a zemiakmi. Povaríme 2 minúty za stáleho miešania.
- 5Ak sa nám zdá polievka hustá, prijeme podľa potreby rastlinné alebo bezlaktózové mlieko a prevaríme.
- 6Hrniec odstavíme na chladné miesto, aby polievka mierne ochladla. Pridáme kôpor. Až do mierne chladnej polievky primiešame postupne 2 lyžice 8% octu. Riadme sa vlastnými chuťami. Polievka tým trocha zhustne.