čokoládový bezlepkový cheesecake

Korpus :

60 g perníkových sušienok bez lepku (Zemanka),

60 namletých ovsených vločiek bez lepku,

50 g roztopeného masla,

½ ČL škorice.

Krém:

3 jemné tvarohy Clever (tie sú hustejšie),

3 vajíčka,

3 PL kakaa,

2 PL medu,

1 PL brezového cukru,

Poleva a zdobenie:

2 kocky 90 % čokolády

2 PL vody,

10 ks nasekaných mandlí.

Postup:

Sušienky zomelieme s vločkami v mixéri. Vysypeme ich do formy a polejeme roztopeným maslom a pridáme škoricu. Premiešame aby sa všetko spojilo a postupne poutláčame tak aby sme vytvorili korpus na cheesecake. Na krém zmiešame všetky suroviny spolu a nalejeme ich na korpus. Dáme piecť na 160°C po dobu cca 60 minút.

Hotový a vychladnutý cheesecake polejeme polevou z čokolády, ktorú si roztopíme v mikrovlnke spolu s dvomi polievkovými lyžicami vody. Dozdobíme nasekanými mandľami. Necháme v chladničke aspoň na 2-3 hodiny vychladiť (ideálne cez noc) a môžeme podávať.

Mňamku napiekla Ivett

X
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.