Kto má rád čokoládu? Bezlepkový čokoládový cheesecake je tu len pre teba.
Korpus :
60 g perníkových sušienok bez lepku (Zemanka),
60 namletých ovsených vločiek bez lepku,
50 g roztopeného masla,
½ ČL škorice.
Krém:
3 jemné tvarohy Clever (tie sú hustejšie),
3 vajíčka,
3 PL kakaa,
2 PL medu,
1 PL brezového cukru,
Poleva a zdobenie:
2 kocky 90 % čokolády
2 PL vody,
10 ks nasekaných mandlí.
Postup:
Sušienky zomelieme s vločkami v mixéri. Vysypeme ich do formy a polejeme roztopeným maslom a pridáme škoricu. Premiešame aby sa všetko spojilo a postupne poutláčame tak aby sme vytvorili korpus na cheesecake. Na krém zmiešame všetky suroviny spolu a nalejeme ich na korpus. Dáme piecť na 160°C po dobu cca 60 minút.
Hotový a vychladnutý cheesecake polejeme polevou z čokolády, ktorú si roztopíme v mikrovlnke spolu s dvomi polievkovými lyžicami vody. Dozdobíme nasekanými mandľami. Necháme v chladničke aspoň na 2-3 hodiny vychladiť (ideálne cez noc) a môžeme podávať.
Mňamku napiekla Ivett