Hovadzi burgerBurger s domacou omackou

Aj burger môže byť zdravý a chutný

Prezradíme Vám, ako si robíme chutný domáci burger bez použitia umelín 🙂 Skvelá omáčka / dip je úžasná ingrediencia. Žltá paprika je na tento domáci dip ako stvorená.

Ako robíme bezlepkové pečivo je tu: https://www.pinkonion.sk/bezlepkove/ako-sa-robi-bezlepkova-bageta/

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 30
  • Dĺžka varenia 15
  • Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové
  • Počet porcií: 2

Prísady

  • 2 ks žemľa / naše sú z domáceho kvásku
  • 200 g hovädzieho mäsa
  • 1 ks sladká, žltá paprika
  • 1 ks ružová cibuľa #pinkonion
  • 1 ks mrkva
  • 2 PL balzamikový ocot

Príprava

  • 1Mäso najlepšie kúpite u mäsiara, ktorý Vám prezradí jeho pôvod a kedy sa máte zastaviť pre čerstvé. Takéto mäso Vám rovno namelie, no my si ho melieme doma. Mäso ochutíme soľou, korenie a bylinky podľa tolerancie.
  • 2Papriku umyjeme. Na pekáč dáme papier na pečenie a papriku pečieme na 200° (funkcia gril) cca 10 minút resp. kým nezčernie.
  • 3Na panvici si pripravíme restovanú cibuľku. Opekáme ju na olivovom oleji, môžeme posypať práškovým cukrom, kto môže ocot a dusíme cca 2-3 min.
  • 4Na panvici a olivovom oleji si môžeme orestovať i prúžky mrkvy.
  • 5Hovädzie mäsko máme podľa sily grilu, či pahreby hotové aj za 10-15 minút. Treba opiecť z oboch strán :)
  • 6Keďže máme rozpálenú rúru, panvicu i gril, je na každom, kde si ešte trošku orestuje žemľu aby bola čo najchutnejšia.
X