Domáci burger s dipom zo žltej papriky
Aj burger môže byť zdravý a chutný
Prezradíme Vám, ako si robíme chutný domáci burger bez použitia umelín 🙂 Skvelá omáčka / dip je úžasná ingrediencia. Žltá paprika je na tento domáci dip ako stvorená.
Ako robíme bezlepkové pečivo je tu: https://www.pinkonion.sk/bezlepkove/ako-sa-robi-bezlepkova-bageta/
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 30
- Dĺžka varenia 15
- Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové
- Počet porcií: 2
Prísady
- 2 ks žemľa / naše sú z domáceho kvásku
- 200 g hovädzieho mäsa
- 1 ks sladká, žltá paprika
- 1 ks ružová cibuľa #pinkonion
- 1 ks mrkva
- 2 PL balzamikový ocot
Príprava
- 1Mäso najlepšie kúpite u mäsiara, ktorý Vám prezradí jeho pôvod a kedy sa máte zastaviť pre čerstvé. Takéto mäso Vám rovno namelie, no my si ho melieme doma. Mäso ochutíme soľou, korenie a bylinky podľa tolerancie.
- 2Papriku umyjeme. Na pekáč dáme papier na pečenie a papriku pečieme na 200° (funkcia gril) cca 10 minút resp. kým nezčernie.
- 3Na panvici si pripravíme restovanú cibuľku. Opekáme ju na olivovom oleji, môžeme posypať práškovým cukrom, kto môže ocot a dusíme cca 2-3 min.
- 4Na panvici a olivovom oleji si môžeme orestovať i prúžky mrkvy.
- 5Hovädzie mäsko máme podľa sily grilu, či pahreby hotové aj za 10-15 minút. Treba opiecť z oboch strán :)
- 6Keďže máme rozpálenú rúru, panvicu i gril, je na každom, kde si ešte trošku orestuje žemľu aby bola čo najchutnejšia.