Recept na bezlepkový zákusok s čokoládovou penou

Tento bezlepkový zákusok sa nám ozaj vydaril 🙂
Korpus sa pečie iba 15 minút a celkovo s ním nie je až tak veľa práce, keď vezmeme do úvahy ako dobre zákusok chutí. Aby bol trošku sviežejší tak sme pridali i citrón. Či už do korpusu ale i trošku postrúhať na vrch.
KORPUS:
100g ryžovej múky
130g mandľovej múky
55g cukru
1 žĺtok
50 g masla L-
3 lyžice citrónovej šťavy
Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame a zatlačíme na dno a okraj formy. Formu vložíme do chladničky, kým sa nám zohreje rúra. (180°C) Keď to máme urobené, dáme piecť korpus do rúry na cca 15 minút.
PLNKA:
200 ml smotana na šľahanie L-
250 g mascarpone L-
Za neustáleho sledovania ich spolu vyšľaháme do tuhej hmoty. Musíme dávať pozor, aby sme to neprešľahali.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme 100g horkej čokolády (70%)
Necháme vychladnúť a za stáleho miešania postupne pridávame do pripravenej hmoty. Vznikne tak hladký čokoládový krém/pena.
Plnku natrieme na korpus
Nastrúhame citrónovú kôru a nakrájame si na trojuholníky,
A môžeme servírovať:
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:15
- Dĺžka varenia 00:15
- Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
Prísady
- KORPUS
- 100 g ryžová múka
- 130 g mandľová múka
- 55 g cukor
- 1 žĺtok
- 50 g maslo L-
- 3 lyžice citrónová šťava
- PLNKA
- 100 g 70% čokoláda
- 200 ml smotana na šľahanie L-
- 250 g mascarpone L-