Tento bezlepkový zákusok sa nám ozaj vydaril 🙂

Korpus sa pečie iba 15 minút a celkovo s ním nie je až tak veľa práce, keď vezmeme do úvahy ako dobre zákusok chutí. Aby bol trošku sviežejší tak sme pridali i citrón. Či už do korpusu ale i trošku postrúhať na vrch.

KORPUS:

100g ryžovej múky

130g mandľovej múky

55g cukru

1 žĺtok

50 g masla L-

3 lyžice citrónovej šťavy

Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešame a zatlačíme na dno a okraj formy. Formu vložíme do chladničky, kým sa nám zohreje rúra. (180°C) Keď to máme urobené, dáme piecť korpus do rúry na cca 15 minút.

recepty na bezlepkové koláče

PLNKA:

200 ml smotana na šľahanie L-

250 g mascarpone L-

Za neustáleho sledovania ich spolu vyšľaháme do tuhej hmoty. Musíme dávať pozor, aby sme to neprešľahali.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme 100g horkej čokolády (70%)

Necháme vychladnúť a za stáleho miešania postupne pridávame do pripravenej hmoty. Vznikne tak hladký čokoládový krém/pena.

Plnku natrieme na korpus

Nastrúhame citrónovú kôru a nakrájame si na trojuholníky,

A môžeme servírovať:

 

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:15
  • Dĺžka varenia 00:15
  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové

Prísady

  • KORPUS
  • 100 g ryžová múka
  • 130 g mandľová múka
  • 55 g cukor
  • 1 žĺtok
  • 50 g maslo L-
  • 3 lyžice citrónová šťava
  • PLNKA
  • 100 g 70% čokoláda
  • 200 ml smotana na šľahanie L-
  • 250 g mascarpone L-
X