Steak tolerujem. A ty?
Kvalitne odležaný steak je to čo môžem ?
Takéto mäsko ani netrvá dlho urobiť a myslím, že sa pritom ani nedá pomýliť. Najdôležitejší je asi výber toho správneho kúsku priamo v obchode. Kde som si všimol rozdiel, je na čom ho vlastne robím. Či zvolím masť, maslo, olej či olivový olej.
Po rôznom skúšaní zdravších či chutnejších možností sa víťazom stala ? kačacia masť.
Najprv som steakové mäso umyl, usušil. Ochutil soľou a hubovým korením. Prstami som po mäse pobúchal aby sa tam korenie viac naviazalo. Pripravil som si stejkovú panvicu, na ktorú som dal za 1 PL kačacej masti. Keď sa rozpálila, tak som pridal steak. Sprudka som ho opiekol z oboch strán cca 1 minútu.
Následne na miernom ohni z oboch strán cca 3-4 minúty.
Ako prílohu na bezlaktózovom masle koreňová zelenina (cca 5 minút) s cesnakom a slaninkou.
A na pare varená špargľa (cca 10 minút)
Nemusíš lepok? Čo povieš na tento hrnček?
https://www.pinkonion.sk/hrnceky/smaltovany-hrncek-sorry-lepok-nemozem/