Kto už skúšal bezlepkový cuketový koláč?
Fit cuketový koláč bez lepku
Koláč z cukety som chcela vyskúšať už dávno, no až pred pár dňami som sa k nemu dostala. Je skvelý v tom, že si ho môžete pripraviť v dvoch verziách. Buď ako šťavnaté “brownies”, alebo ako nadýchanejší čokoládový koláč, ak použijeme väčšie množstvo vločiek.
Suroviny:
- 2 hrnčeky najemno nastrúhanej cukety,
- 1 hrnček pomletých ovsených vločiek bez lepku,
- 4 PL kakaa,
- 200 g bieleho jogurtu (intoleranti použijú bezlaktózový),
- 1 PL bio oleja,
- 3-4 PL medu,
- 1 ČL škorice,
- 1 zarovnaná ČL prášku do pečiva.
Postup pre cuketový koláč:
Tekuté suroviny zmiešame spolu s cuketou, v miske vedľa si zmixujeme suché suroviny a potom ich primiešame k „mokrej“ zmesi.
Pripravíme si formu vystlanú papierom na pečenie o priemere cca 23 -25 cm.
Pečieme na 170°C cca 60 – 70 minút, podľa toho aký tuhý koláč preferujete.
Po 50 minútach môžete vyskúšať tuhosť cesta špajdlou.
Vychladnutý servírujeme napríklad dozdobený mandľovým maslom.
Autor maškrty: Ivett
A ak naozaj nemusíš lepok tak sa vyjadri tričkom 🙂