bezlepkový cuketový koláč

Fit cuketový koláč bez lepku

Koláč z cukety som chcela vyskúšať už dávno, no až pred pár dňami som sa k nemu dostala. Je skvelý v tom, že si ho môžete pripraviť v dvoch verziách. Buď ako šťavnaté “brownies”, alebo ako nadýchanejší čokoládový koláč, ak použijeme väčšie množstvo vločiek.

Suroviny:

  • 2 hrnčeky najemno nastrúhanej cukety,
  • 1 hrnček pomletých ovsených vločiek bez lepku,
  • 4 PL kakaa,
  • 200 g bieleho jogurtu (intoleranti použijú bezlaktózový),
  • 1 PL bio oleja,
  • 3-4 PL medu,
  • 1 ČL škorice,
  • 1 zarovnaná ČL prášku do pečiva.

Postup pre cuketový koláč:

Tekuté suroviny zmiešame spolu s cuketou, v miske vedľa si zmixujeme suché suroviny a potom ich primiešame k „mokrej“ zmesi.

Pripravíme si formu vystlanú papierom na pečenie o priemere cca 23 -25 cm.

Pečieme na 170°C cca 60 – 70 minút, podľa toho aký tuhý koláč preferujete.

Po 50 minútach môžete vyskúšať tuhosť cesta špajdlou.

Vychladnutý servírujeme napríklad dozdobený mandľovým maslom.

Autor maškrty: Ivett

A ak naozaj nemusíš lepok tak sa vyjadri tričkom 🙂

Tričko s potlačou #fckthegluten

X
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.