bezlepkový koláč

Kto má rád sladké? Taký bezlepkový cheesecake je iná chuťovka.

Nám tak zachutili, že sme ani nestihli urobiť peknú fotku koláčika. A robili sme i výslužky, kde sme dali domáce bezlepkové koláče i bezlepkové zákusky z cukrárne. Aby bolo jasné, že sa dá žiť i sladko!

Kto ho nenašiel, tak ten cheesecake je obložený ovocím 🙂 Recept si pozrite nižšie.

Pre recepty na ďalšie bezlepkové koláče môžete kliknúť sem:

https://www.pinkonion.sk/?s=kol%C3%A1%C4%8D

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:10
  • Dĺžka varenia 00:40
  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové

Prísady

  • KORPUS
  • 40g pohánové vločky
  • 40g nasekané vlašské orechy
  • 200g mandľová múka
  • 50g L- masla
  • 5 lyžíc levanduľový sirup
  • PLNKA
  • 3 vajcia
  • 250g L- mascarpone
  • 250g jemného bezlaktózového tvarohu
  • 100g cukru

Príprava

  • 1KORPUS: Všetko poriadne rukou zmiešame. Hmota sa jemne mrví. Do formy na tortu na spodok a okraje hmotu rovnomerne pritlačíme.
  • 2PLNKA: Vajíčka oddelíme na žĺtka a bielka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a odložíme ho nabok.
  • 3V miske spolu zmiešame mascarpone, žĺtka, tvaroh a cukor.
  • 4Nakoniec do zmiešanej plnky ručne primiešame sneh z bielkov.
  • 5Vylejeme do formy na korpus. navrch poukladáme ovocie (my sme dali domáce, zavárané čučoriedky)
  • 6Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 170°C, na 40 minút.
  • 7Vychladnúť musí vo forme. A potom koláč iba obložíme ovocím.
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.