Bezlepkový cheesecake
Kto má rád sladké? Taký bezlepkový cheesecake je iná chuťovka.
Nám tak zachutili, že sme ani nestihli urobiť peknú fotku koláčika. A robili sme i výslužky, kde sme dali domáce bezlepkové koláče i bezlepkové zákusky z cukrárne. Aby bolo jasné, že sa dá žiť i sladko!
Kto ho nenašiel, tak ten cheesecake je obložený ovocím 🙂 Recept si pozrite nižšie.
Pre recepty na ďalšie bezlepkové koláče môžete kliknúť sem:
https://www.pinkonion.sk/?s=kol%C3%A1%C4%8D
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:10
- Dĺžka varenia 00:40
- Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
Prísady
- KORPUS
- 40g pohánové vločky
- 40g nasekané vlašské orechy
- 200g mandľová múka
- 50g L- masla
- 5 lyžíc levanduľový sirup
- PLNKA
- 3 vajcia
- 250g L- mascarpone
- 250g jemného bezlaktózového tvarohu
- 100g cukru
Príprava
- 1KORPUS: Všetko poriadne rukou zmiešame. Hmota sa jemne mrví. Do formy na tortu na spodok a okraje hmotu rovnomerne pritlačíme.
- 2PLNKA: Vajíčka oddelíme na žĺtka a bielka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a odložíme ho nabok.
- 3V miske spolu zmiešame mascarpone, žĺtka, tvaroh a cukor.
- 4Nakoniec do zmiešanej plnky ručne primiešame sneh z bielkov.
- 5Vylejeme do formy na korpus. navrch poukladáme ovocie (my sme dali domáce, zavárané čučoriedky)
- 6Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 170°C, na 40 minút.
- 7Vychladnúť musí vo forme. A potom koláč iba obložíme ovocím.