Opekané nové zemiaky s restovanou zeleninkou
Ako si pripraviť nové zemiaky?
Zeleninu som nakrájal na malé kocky a restoval na olivovom oleji. Neskôr trošku podlieval vodou. Má užasnú chuť, takže ochucovať ju netreba, resp. stačí minimálne domácimi bylinkami.
Opekané nové zemiaky sa kamarátia s jemnou omáčkou. Môže byť bezlaktózový jogurt alebo smotana, zmiešať s avokádom, brokolicou alebo s hráškom a rozmixovať až do krému. Ochutiť podľa tolerancie: soľ, cesnak, limetka.
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:05
- Dĺžka varenia 00:30
- Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 1
Prísady
- 200 g nové zemiaky
- 1 cuketa
- 1/2 žltá paprika
- 1/2 červená paprika
- 4 ks cherry rajčiny / ale nie pre HIT /
- olivový olej
- pre dip, nižšie
- 1/2 avokádo
- bezlaktózový jogurt
Príprava
- 1Nové zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, vložíme na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom a posolíme
- 2Pečieme ich v teplovzdušnej rúre na 210° cca 30 minút
- 3Cukinu a papriky nakrájame na malé kocky, osolíme a dáme ich na panvicu, kde už máme zohriaty olivový olej.
- 4Restujeme ich približne 5 minút a na záver ich ešte trošku podlejeme vodou.
- 5Kto má chuť i na dip. Tak podľa tolerancie. Napr. Avokádový: 1/2 avokáda + bezlaktózový jogurt, mierne soľ, prípadne citrón a tyčovým mixérom rozmiešame do hladka Namiesto avokáda môžeme použiť brokolicu alebo nový hrášok