Opekané nové zemiaky s restovanou zeleninkou

Ako si pripraviť nové zemiaky?

Zeleninu som nakrájal na malé kocky a restoval na olivovom oleji. Neskôr trošku podlieval vodou. Má užasnú chuť, takže ochucovať ju netreba, resp. stačí minimálne domácimi bylinkami.
Opekané nové zemiaky sa kamarátia s jemnou omáčkou. Môže byť bezlaktózový jogurt alebo smotana, zmiešať s avokádom, brokolicou alebo s hráškom a rozmixovať až do krému. Ochutiť podľa tolerancie: soľ, cesnak, limetka.

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:05
  • Dĺžka varenia 00:30
  • Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 1

Prísady

  • 200 g nové zemiaky
  • 1 cuketa
  • 1/2 žltá paprika
  • 1/2 červená paprika
  • 4 ks cherry rajčiny / ale nie pre HIT /
  • olivový olej
  • pre dip, nižšie
  • 1/2 avokádo
  • bezlaktózový jogurt

Príprava

  • 1Nové zemiaky v šupke dôkladne umyjeme, vložíme na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom a posolíme
  • 2Pečieme ich v teplovzdušnej rúre na 210° cca 30 minút
  • 3Cukinu a papriky nakrájame na malé kocky, osolíme a dáme ich na panvicu, kde už máme zohriaty olivový olej.
  • 4Restujeme ich približne 5 minút a na záver ich ešte trošku podlejeme vodou.
  • 5Kto má chuť i na dip. Tak podľa tolerancie. Napr. Avokádový: 1/2 avokáda + bezlaktózový jogurt, mierne soľ, prípadne citrón a tyčovým mixérom rozmiešame do hladka Namiesto avokáda môžeme použiť brokolicu alebo nový hrášok
X