chrumkavé kura

K pečenému kuriatku sa hodí aj niečo iné ako ryža 🙂

Aj bataty majú svojich obľúbencov. My sme ich skúsili spolu s pečeným kuriatkom, pridali šalátové listy a z časti batat sme urobili i dip/omáčku. Pozrite si recept ak máte chuť:

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:10
  • Dĺžka varenia 01:00
  • Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 2

Prísady

  • 2 ks kuracie stehná
  • 2 ks bataty
  • listy z ľadového šalátu
  • čerstvý tymián
  • soľ
  • bezlaktózové maslo

Príprava

  • 1Domáce, alebo kuracie mäsko z biofarmy dôkladne umyjeme, mierne osolíme a dáme do teplovzdušnej rúry. Najprv na 50 minút pri 200° + ešte 10 minút pri 220°.
  • 2Bataty ošúpeme, nakrájame na malé kocky a vložíme do vody. Keď voda zovrie, tak ju osolíme. Nakoľko ich budeme pučiť, nemusíme veľmi striehnuť a môžu sa nám mierne rozvariť.
  • 3Varíme ich teda cca 15 minút. Sú hotové skôr ako bežné zemiaky.
  • 4Keď sú uvarené, vodu vylejeme a bataty popučíme. Klasicky ako keď robíme zemiakové pyré. Pri zemiakovom pyré zvyknem pridať i bezlaktózové maslo či mlieko. Pri týchto batatoch som nedal nič = netreba.
  • 5Ak budete robiť i dip, tak si treba trošku pyré odobrať. A pridať bezlatózové mlieko, prípadne limetku, bazalku a rozmixovať tyčovým mixérom.
X