Zeleninová polievka

Aj vám chutí zelená špargľa?

Ak je sezóna v plnom prúde a špargľa sa dá kúpiť na každom kroku, polievka je len jedna z mnohých možností ako si túto výnimočnú zelenú špargľu pripraviť.

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:05
  • Dĺžka varenia 00:20
  • Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 4

Prísady

  • 1 zväzok zelená špargľa
  • 2 ks zemiaky
  • 1 ks pór
  • starý chlebík alebo krutóny
  • olivový olej alebo maslo

Príprava

  • 1Do hrnca dáme olivový olej alebo maslo. Pridáme nakrájané kolieska póru a asi 3 minúty restujeme. Následne ho zalejeme vodou, osolíme a pridáme zemiaky.
  • 2V druhom hrnci nad parou dusíme špargľu. Vďaka tomu zostane pekne zelená a nestratí priveľa cenných vitamínov. Môže to trvať cca 10 minút.
  • 3Keď sú zemiaky uvarené, pridáme do polievky udusenú špargľu.
  • 4Na panvici si opražíme starý chlebík. Môžeme použiť trošku olivového oleja a pred záverom ešte posypať kúskami byliniek (bazalka, tymián)
X