Špargľová polievka
Aj vám chutí zelená špargľa?
Ak je sezóna v plnom prúde a špargľa sa dá kúpiť na každom kroku, polievka je len jedna z mnohých možností ako si túto výnimočnú zelenú špargľu pripraviť.
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:05
- Dĺžka varenia 00:20
- Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 4
Prísady
- 1 zväzok zelená špargľa
- 2 ks zemiaky
- 1 ks pór
- starý chlebík alebo krutóny
- olivový olej alebo maslo
Príprava
- 1Do hrnca dáme olivový olej alebo maslo. Pridáme nakrájané kolieska póru a asi 3 minúty restujeme. Následne ho zalejeme vodou, osolíme a pridáme zemiaky.
- 2V druhom hrnci nad parou dusíme špargľu. Vďaka tomu zostane pekne zelená a nestratí priveľa cenných vitamínov. Môže to trvať cca 10 minút.
- 3Keď sú zemiaky uvarené, pridáme do polievky udusenú špargľu.
- 4Na panvici si opražíme starý chlebík. Môžeme použiť trošku olivového oleja a pred záverom ešte posypať kúskami byliniek (bazalka, tymián)