Burizónové kocky
Bezlepkový, nízkohistamínový dezert
Burizónové kocky urobíte rýchlo a ľahko. Môžete ním prekvapiť vašu návštevu alebo si len tak zobkať. Navyše sú i pre bezlepkovú a histamínovú intoleranciu. Recept nájdete tu:
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 5
- Dĺžka varenia 10
- Typ jedla: Bezlepkové, Nízkohistamínové
- Počet porcií: 4
Prísady
- 1 sáčok, Burizony
- 1/4 Plechovky, Kondenzované mlieko
- 3 PL, Trstinový cukor
- 1 PL, Maslo
Príprava
- 1Vo väčšej mise zmiešame burizony a kondenzované mlieko
- 2V hrnci na masle mierne skaramelizujeme cukor (cca 5 minút)
- 3Potom do hrnca pridáme pripravenú zmes a miešame (cca 3 minúty) POZOR, rýchlo sa stráca objem.
- 4Následne všetko vylejeme na dosku, prikryjeme potravinovou fóliou a zaťažíme (napr. hrcom) Takto to umiestnime do mrazničky na cca 1 hodinu.
- 5Keď nám zmes stuhne, začneme ju krájať na kocky, najlepšie vrúbkovaným, ostrým nožíkom. Pre ozdobenie a dochutenie môžeme obaliť v kokose alebo v semienkach podla chute.