Burizonove kocky so semienka mi a jahodamiBurizonove kockyNarezane kocky z burizonov

Bezlepkový, nízkohistamínový dezert

Burizónové kocky urobíte rýchlo a ľahko. Môžete ním prekvapiť vašu návštevu alebo si len tak zobkať. Navyše sú i pre bezlepkovú a histamínovú intoleranciu. Recept nájdete tu:

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 5
  • Dĺžka varenia 10
  • Typ jedla: Bezlepkové, Nízkohistamínové
  • Počet porcií: 4

Prísady

  • 1 sáčok, Burizony
  • 1/4 Plechovky, Kondenzované mlieko
  • 3 PL, Trstinový cukor
  • 1 PL, Maslo

Príprava

  • 1Vo väčšej mise zmiešame burizony a kondenzované mlieko
  • 2V hrnci na masle mierne skaramelizujeme cukor (cca 5 minút)
  • 3Potom do hrnca pridáme pripravenú zmes a miešame (cca 3 minúty) POZOR, rýchlo sa stráca objem.
  • 4Následne všetko vylejeme na dosku, prikryjeme potravinovou fóliou a zaťažíme (napr. hrcom) Takto to umiestnime do mrazničky na cca 1 hodinu.
  • 5Keď nám zmes stuhne, začneme ju krájať na kocky, najlepšie vrúbkovaným, ostrým nožíkom. Pre ozdobenie a dochutenie môžeme obaliť v kokose alebo v semienkach podla chute.
X