Panenka na zelenine = hotové za 15 minút

Ak je dobrý mäsiar, tak je dobrá i panenka 🙂
V ankete ste si zvolili bravčové mäso a to ma potešilo. Lebo mne najviac chutí panenka. Šup k lokálnemu mäsiarovi a pozrieť sa, či má to čo potrebujem. A budem môcť urobiť recept, ktorý je bez mlieka, bez laktózy a s nízkym obsahom histamínu.
A keď už polo 11:40, zaútočil som na kuchyňu a takto som to vymyslel:
Zapol som teplovzdušnú rúru na 190°C/ budú sa tam robiť hranolky i mäso
Mäso si treba dôkladne umyť, osušiť. Ja som tam nechal i trochu tuku. Pomôže to chuti.
Dáme si rozpáliť olej /repkový alebo olivový
Takto to obraciame cca 2 minúty z jednej a 2 minúty z druhej strany aby sa nám mäso uzavrelo. Vnútri zostane chutné a šťavnaté.
Keď je mäso zo všetkých strán mierne opečené, dáme rovno panvicu /s odnímateľnou rúčkou / do rúry alebo panenku premiestnime na pekáčik.
Na druhý pekáč vysypeme hranolky / zemiakové alebo bataty /
V rúre pečieme cca 12 minút
Kým je panenka v rúre, grilujeme sezónnu zeleninu
Grilovaná zelenina /mrvka, fazuľové lusky a šampióny/
Môže byť i ružičkový kel.
Pri grilovaní šampiónov používame bezlaktózové maslo. Potom pridáme i olivový olej a zeleninu.
Kto nechce hranolky (sacharidy), tak nemusí.
Pridali sme si i ľadový šalát.
Omáčku sme urobiť zabudli 🙁