Recept na panenku s grilovanou zeleninou

Ak je dobrý mäsiar, tak je dobrá i panenka 🙂

V ankete ste si zvolili bravčové mäso a to ma potešilo. Lebo mne najviac chutí panenka. Šup k lokálnemu mäsiarovi a pozrieť sa, či má to čo potrebujem. A budem môcť urobiť recept, ktorý je bez mlieka, bez laktózy a s nízkym obsahom histamínu.

A keď už polo 11:40, zaútočil som na kuchyňu a takto som to vymyslel:

Zapol som teplovzdušnú rúru na 190°C/ budú sa tam robiť hranolky i mäso

Mäso si treba dôkladne umyť, osušiť. Ja som tam nechal i trochu tuku. Pomôže to chuti.

Dáme si rozpáliť olej /repkový alebo olivový

Takto to obraciame cca 2 minúty z jednej a 2 minúty z druhej strany aby sa nám mäso uzavrelo. Vnútri zostane chutné a šťavnaté.

Keď je mäso zo všetkých strán mierne opečené, dáme rovno panvicu /s odnímateľnou rúčkou / do rúry alebo panenku premiestnime na pekáčik.

Na druhý pekáč vysypeme hranolky / zemiakové alebo bataty /

V rúre pečieme cca 12 minút

Kým je panenka v rúre, grilujeme sezónnu zeleninu

Grilovaná zelenina /mrvka, fazuľové lusky a šampióny/

Môže byť i ružičkový kel.

Pri grilovaní šampiónov používame bezlaktózové maslo. Potom pridáme i olivový olej a zeleninu.

Kto nechce hranolky (sacharidy), tak nemusí.

Pridali sme si i ľadový šalát.

Omáčku sme urobiť zabudli 🙁

X