domáce jablkábezlepkový nanuk bez mlieka

Vyvarujeme sa palmovému tuku a robíme si domáci nanuk.

Na začiatku sme boli zvyknutí len na chute bežných nanukov. Oni si ich udržiavajú tými e-čkami a už tam stále viac a viac pridávajú palmový tuk. No už nám chutia iba naše nanuky z domáceho ovocia.

A tak si robíme vlastné nanuky, bez lepku, bez laktózy. Teraz sme tam pridali i 85% -tnú čokoládu, keďže obsahuje veľmi nízky objem laktózy a vieme, že nám nič neurobí.

 

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:10
  • Dĺžka varenia 00:05
  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 6

Prísady

  • 5 ks domáce jablká
  • 1 čokoláda

Príprava

  • 1Odšťavíme si jablká / môžeme neskôr pridať i cukor, kto má rád sladšie nanuky.
  • 2Povaríme čokoládu
  • 3No nádoby nalejeme čokoládu, a asi po 3 minútach dolejeme jablkovú šťavu
  • 4Dáme do mrazničky na 24 hodín
  • 5Pred vybratím z formičky, formičku zalievame teplou vodou. Aby nanuk vyšiel von ľahko
X