Chutný nanuk z domácich jabĺk
Vyvarujeme sa palmovému tuku a robíme si domáci nanuk.
Na začiatku sme boli zvyknutí len na chute bežných nanukov. Oni si ich udržiavajú tými e-čkami a už tam stále viac a viac pridávajú palmový tuk. No už nám chutia iba naše nanuky z domáceho ovocia.
A tak si robíme vlastné nanuky, bez lepku, bez laktózy. Teraz sme tam pridali i 85% -tnú čokoládu, keďže obsahuje veľmi nízky objem laktózy a vieme, že nám nič neurobí.
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:10
- Dĺžka varenia 00:05
- Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 6
Prísady
- 5 ks domáce jablká
- 1 čokoláda
Príprava
- 1Odšťavíme si jablká / môžeme neskôr pridať i cukor, kto má rád sladšie nanuky.
- 2Povaríme čokoládu
- 3No nádoby nalejeme čokoládu, a asi po 3 minútach dolejeme jablkovú šťavu
- 4Dáme do mrazničky na 24 hodín
- 5Pred vybratím z formičky, formičku zalievame teplou vodou. Aby nanuk vyšiel von ľahko