ananásové rezy

Bez lepku neznamená bez chuti! Vyskúšajte si tento recept a prineste ho do práce a všade kam sa dá! Táto dobrota si zaslúži byť šírená svetom. ?

Keďže sa jedná viac-menej o „hrnčekový“ koláč a bez lepku, ideálne je mať i „bezlepkový“ hrnček:

alergia na lepok
https://www.pinkonion.sk/kat/hrnceky/

Pripravila: Ivet Škrabáková

Podrobnejšie

  • Typ jedla: bezlepkové

Prísady

  • 2 hrnčeky bezlepkových ovsených vločiek
  • 1 hrnček rastlinného mlieka
  • 1/4 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
  • 1/4 hrnčeka panenského slnečnicového oleja
  • 2 vajíčka
  • 2 PL brezového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 odmerky (60g) čokoládového proteínu
  • 2 PL kakaa
  • 1 PL šťavy z ananásu
  • KRÉM
  • 2 nizkotučné jemmné tvarohy
  • 1 termix
  • 2 ČL brezového cukru
  • 200g nadrobno nakrájaného ananásu

Príprava

  • 1Vločky zomelieme v mixéri a zmiešame so suchými surovinami v mise.
  • 2Pridáme mlieko, vajíčka a ananásovú šťavu a dobre premiešame.
  • 3Dáme piecť do vymazanej a múkou vysypanej formy, najlepšie štvorcovej (aj keď ja som mala len okrúhlu) na 160°C, 45 minút.
  • 4Hotový koláč necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém.
  • 5Zmiešame spolu všetky suroviny potrebné na krém a na vychladnutý koláč rovnomerne rozotrieme.
  • 6Dozdobíme posypaním kakaom cez sitko a naukladáme na okraj kúsky ananásu.
  • 7Dáme do chladničky stuhnúť na 2 – 3 hodiny a nakrájame na rezy.
X