Fit kakaovo-ananásové rezy
Bez lepku neznamená bez chuti! Vyskúšajte si tento recept a prineste ho do práce a všade kam sa dá! Táto dobrota si zaslúži byť šírená svetom. ?
Keďže sa jedná viac-menej o „hrnčekový“ koláč a bez lepku, ideálne je mať i „bezlepkový“ hrnček:
Pripravila: Ivet Škrabáková
Podrobnejšie
- Typ jedla: bezlepkové
Prísady
- 2 hrnčeky bezlepkových ovsených vločiek
- 1 hrnček rastlinného mlieka
- 1/4 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
- 1/4 hrnčeka panenského slnečnicového oleja
- 2 vajíčka
- 2 PL brezového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 2 odmerky (60g) čokoládového proteínu
- 2 PL kakaa
- 1 PL šťavy z ananásu
- KRÉM
- 2 nizkotučné jemmné tvarohy
- 1 termix
- 2 ČL brezového cukru
- 200g nadrobno nakrájaného ananásu
Príprava
- 1Vločky zomelieme v mixéri a zmiešame so suchými surovinami v mise.
- 2Pridáme mlieko, vajíčka a ananásovú šťavu a dobre premiešame.
- 3Dáme piecť do vymazanej a múkou vysypanej formy, najlepšie štvorcovej (aj keď ja som mala len okrúhlu) na 160°C, 45 minút.
- 4Hotový koláč necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém.
- 5Zmiešame spolu všetky suroviny potrebné na krém a na vychladnutý koláč rovnomerne rozotrieme.
- 6Dozdobíme posypaním kakaom cez sitko a naukladáme na okraj kúsky ananásu.
- 7Dáme do chladničky stuhnúť na 2 – 3 hodiny a nakrájame na rezy.