Treska s broskyňou a baklažánom
Veľmi chutný a jednoduchý recept na tresku
My kupujeme čerstvé ryby v Metre. Stačí si zistiť, kedy im chodí nový tovar 🙂 Do receptu ide treska hnedá alebo lion (filet), broskyňový kompót (LIDL) a baklažán. Poďme sa pozrieť ako si to pripravíme:
Postup pre zdravý a chutný recept:
Na panvici si roztopíme maslo
Tresku si nakrájame na cca 6-8cm kúsky, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom a citrónom
Keď už maslo chytá vôňu, prilejeme i olivový olej a naukladáme tresku. Najprv ju pečieme zo strany, kde je koža.
Tresku obrátime a cca 1-2 minúty opečieme z každej strany.
Potom celú panvicu presunieme na 15 minút do rúry. (200°C)
Na druhej panvici si grilujeme baklažán. Nakrájame ho na cca 1cm krúžky, jemne osolíme, dáme olivový olej a grilujeme cca 5-10 minút.
Po 15 minutách tresku z rúry vyberieme a otvoríme si broskyňový kompót 😀
Naaranžueme podľa ľubovôle. Netreba žiadnu inú prílohu. Treska je dosť hutné mäso a nám úplne stačil baklažán a broskyňu sme si pár krát dokladali.
Kto chce, môže si priložiť i slávky (grilované na výpeku z ryby)
Po zjedení máme skvelí pocit 🙂