rýchly recept na rybu

Veľmi chutný a jednoduchý recept na tresku

My kupujeme čerstvé ryby v Metre. Stačí si zistiť, kedy im chodí nový tovar 🙂 Do receptu ide treska hnedá alebo lion (filet), broskyňový kompót (LIDL) a baklažán. Poďme sa pozrieť ako si to pripravíme:

Postup pre zdravý a chutný recept:

Na panvici si roztopíme maslo

bezlepkový recept

Tresku si nakrájame na cca 6-8cm kúsky, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom a citrónom

recept na tresku

Keď už maslo chytá vôňu, prilejeme i olivový olej a naukladáme tresku. Najprv ju pečieme zo strany, kde je koža.

Tresku obrátime a cca 1-2 minúty opečieme z každej strany.

Potom celú panvicu presunieme na 15 minút do rúry. (200°C)

Na druhej panvici si grilujeme baklažán. Nakrájame ho na cca 1cm krúžky, jemne osolíme, dáme olivový olej a grilujeme cca 5-10 minút.

Po 15 minutách tresku z rúry vyberieme a otvoríme si broskyňový kompót 😀

Naaranžueme podľa ľubovôle. Netreba žiadnu inú prílohu. Treska je dosť hutné mäso a nám úplne stačil baklažán a broskyňu sme si pár krát dokladali.

Kto chce, môže si priložiť i slávky (grilované na výpeku z ryby)

Po zjedení máme skvelí pocit 🙂

Ďalšie bezlepkové recepty nájdete tu:

https://www.pinkonion.sk/bezlepkove/

X