Vlastne ani sme toľko nehľadali, a predsa sme ho našli. Lepšie ovocie vo fľaši. Že ti to niečo hovorí? Tak trefa, hovoríme totiž o produktoch PIJO BIO, ktoré už si už pár rokov držia svoje čestné miesto na slovenskom trhu. A ako už o nás dobre viete, radi podporujeme kvalitné slovenské produkty a dávame vám ich do pozornosti. Tento krát sme si zobrali na paškál značku PIJO BIO.

Sú naozaj takí bio, ako to hovorí ich fľaša? Prečo by si mal vôbec zákazník kúpiť sirup či šťavu v tejto cenovej kategórii? Poďme si to ujasniť. Odpovedá nám sám majiteľ tohto známeho brandu.

PIJO BIO ako značku všetci poznáme, prečo a ako vznikla?

Značka PIJO BIO vznikla spojením slovenských nadšencov zdravých potravín a malého rakúskeho výrobcu kvalitných ovocných a zeleninových nápojov. Našim cieľom bolo priniesť na slovenský trh bio šťavy, sirupy a ľadové čaje v rovnakej kvalite, v akej si ju už dlho kupujú rakúski zákazníci.

Náš rakúsky dodávateľ začínal popri svojom otcovi, vinárovi, s výrobou šťavy z bieleho a červeného hrozna. Postupne svoje portfólio rozširoval o ďalšie ovocie a neskôr sa pustil aj do produkcie sirupov a ľadových čajov. Už od svojich podnikateľských začiatkov sa viac zameriaval na kontrolu výroby a prípravu nových produktov, preto sa mu naša ponuka rozvíjať špeciálnu značku pre slovenský a český trh veľmi zapáčila.

bio šťava

Ako vyzerá vaše produktové portfólio? Máte ešte v pláne ho v blízkej budúcnosti rozširovať?

Naše produktové portfólio môžeme rozdeliť do troch základných kategórií:

  • 100% ovocné a zeleninové bio šťavy,
  • sirupy bez pridaného cukru
  • a osviežujúce ľadové čaje.

Okrem klasickej chute jablka, pomaranča alebo grepu ponúkame našim zákazníkom aj zdravú šťavu z arónie či brusnice, ale aj exotické mango a granátové jablko. Našimi najpredávanejšími sirupmi sú Baza, Malina a Zázvor-citrón ? , nemenej obľúbený je však aj sirup z levandule alebo rakytníka. Ľadové čaje matcha, zelený, čierny a roiboos sú dochutené len ovocnou šťavou.

Mimo spomínaných kategórii je napríklad originálna brezová voda, ale aj naša čerstvá novinka – sirup Chai Latte, určený na miešanie s teplým, napeneným ale aj studeným mliekom. Obsahuje extrakt z čierneho čaju, škorice, klinčeka a zázvoru.

Nakoľko je naša ponuka už teraz pomerne široká, môžeme si dovoliť postupne pridávať len naozaj zaujímavé produkty. Okrem už spomínaného Chai Latte aktuálne plánujeme našim zákazníkom predstaviť sirup a ľadový čaj vyrobený zo zmesi zdravých byliniek.

Vaše produkty sú bez cukru ako konzervantov, čím sa teda udržuje ich čerstvosť?

Základom produktov PIJO BIO sú kvalitné suroviny od overených dodávateľov. Všetko ovocie a zelenina pochádza výlučne z ekologicky kontrolovaného poľnohospodárstva. V procese výroby nepridávame žiadne farbivá, arómy ani konzervačné látky.

Naše šťavy, sirupy a ľadové čaje sú konzervované výlučne šetrnou pasterizáciou.

Šetrná pasterizácia znamená, že surovinu zohrejeme vo výrobe na maximálne 78 stupňov na dobu 2-3 sekúnd. Šetrná pasterizácia je zlatou strednou cestou konzervovania potravín, ktorá na jednej strane zabezpečí dlhšiu dobu minimálnej spotreby a jednoduchšie skladovanie (PIJO BIO nie je pred otvorením potrebné skladovať v chladničke), na druhej strane zachová väčšinu vitamínov, minerálov a chuť čerstvého ovocia. ? ? ?

Prečo by sme mali konzumovať zeleninové a ovocné šťavy? Nie je lepšie čerstvé ovocie?

Čerstvé ovocie a zelenina sú pre naše telo samozrejme najlepšie, nie je však jednoduché mať ho vždy po ruke, či už v adekvátnej kvalite alebo pre jeho sezónnu nedostupnosť. Ľudia sa už od nepamäti snažili ovocie a zeleninu sušiť alebo zavárať s cieľom zachovať ich výživné látky na zimné obdobie.

Ovocné a zeleninové šťavy PIJO BIO môžu mať v rámci pestrej a vyváženej strany pozitívne účinky na naše zdravie. Keďže sa snažíme, aby naše šťavy boli nie len zdravé ale aj chutné, môžu byť výborným riešením ako v práci alebo škole zahnať chuť na sladké.

Prečo ste sa rozhodli svoje produkty plniť do skla? ♻️

Sklo je najlepšie recyklovateľný a teda aj najekologickejší obalový materiál. Je možné recyklovať ho bez obmedzenia pričom opätovným tavením nestráca na kvalite. Dokonca platí, že roztavenie použitého skla spotrebuje menej energie než roztavenie primárnych surovín. Čím vyšší je podiel použitého skla, tým vyšší je efekt úspory energie: pri každých 10 percentách použitého skla sa usporia 3 percentá energie a 7% emisií CO2.

Kde všade sa môžeme stretnúť s vašimi produktami?

PIJO BIO môžete nájsť v obchodoch s kvalitnými potravinami, v bio obchodoch, ale aj v dobrých ? kaviarňach a bistrách. Sirupy PIJO BIO sú súčasťou bio kútikov supermarketov Kaufland, ľadové čaje zase odporúčame hľadať v sieti DM. Ak radi nakupujete cez internet, všetky výrobky PIJO BIO môžete kúpiť aj online cez e-shop na stránke www.PIJO.BIO.

V súčasnosti je moderné spolupracovať s influencermi, využívate aj vy nejakých? Čo si o tom myslíte?

Súhlasíme, každý z nás má vo svojom okolí osobu, ktorej dôveruje, a ktorej rady sa nebojí preniesť do svojho života. Viacerým influencerom sa už dlho darí byť takouto osobou pre tisíce svojich followerov a vďaka svojej autenticite sú pre značky ideálnym komunikačným kanálom. Vnímame to aj my, spolupracujeme s niektorými mikro influencermi a máme ďalšie plány s influencer marketingom, na druhej strane si uvedomujeme, že je to iba jedna časť komunikácie a nemôžeme na tom stavať celý marketing.

Úvod a korektúra: Ivet Škrabáková

X