Úžasná Hokkaido polievka
Krémová hokkaido polievka.
Jedna z najobľúbenejších krémových polievok je práve táto. Hokkaido má úžasnú chuť a vôňu, ktorú veľmi radi obohacujeme čerstvým tymiánom.
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:05
- Dĺžka varenia 00:20
- Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 4
Prísady
- 1 ks tekvica hokkaido
- 1 PL bezlaktózového masla
- zväzok tymiánu
- 250 ml kokosové mlieko
- soľ
- tekvicový olej
- tekvicové semienka
Príprava
- 1Tekvicu hokkaido ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na väčšie kocky.
- 2To hrnca dáme nakrájané kocky tekvice, maslo, zväzok tymiánu a posolíme.
- 3Restujeme približne 2 minúty
- 4Následne zalejeme 250 ml vody a povaríme cca 10 minút
- 5Keď nám tekvica zmäkne, vyberieme všetky kostrnky tymiánu. Lístočky necháme.
- 6Prilejeme kokosové mlieko / alebo bezlaktózovú smotanu na varenie a tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka.
- 7Tekvicové semienka, krátko, nasucho opražíme na panvici.
- 8Ako ozdobu ale i dochutenie na záver pokvapkáme tekvicovým olejom a posypeme praženými semienkami.