Tofu na kokosovom mlieku
Obľúbený recept mnohých z nás sme si pripravili doma. Je plný vlákniny, bielkovín a dostane vás svojou krémovou konzistenciou.
recept nám dodala Ivet.
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:10
- Dĺžka varenia 00:10
- Typ jedla: Bezlepkové, Bezlaktózové
- Počet porcií: 2
Prísady
- 10 ks cerry rajčiny
- 2 stredne veľké mrkvy
- 200 g šampióny
- 250 g údené rofu
- 400 ml kokosové mlieko
- olivový olej
- 2 PL zmes kari korenia
- 1 ČL kari pasta
- voda podľa potreby (max 60ml)
- 120 g ryža basmati
Príprava
- 1Zeleninu umyjeme, mrkvu i ošúpeme a nakrájame na tenšie krúžky.
- 2Šampiňóny nakrájame na plátky, rajčiny nakrájame na polovice.
- 3Tofu nakrájame na menšie kocky.
- 4Všetko spolu dáme restovať na panvicu postriekanú olivovým olejom a restujeme kým paradajky zmäknú, pridáme kari korenie a kari pastu.
- 5Potom zalejeme kokosovým mliekom a necháme variť cca 10 minút kým je všetka zelenina uvarená do mäkka.
- 6Podávame s varenou ryžou basmati