Ani sme nestihli otočiť list, a už je žltý, hnedkastý, červený, no proste jesenný. Pomaly ale isto sa skracuje čas, ktorý trávime vonku a posledné rána sú už vonku tak chladné, že by ste tam ani psa nevyhnali. S prichádzajúcimi dlhými chladnými večermi prichádza i čas strávený v pohodlí gauča či mäkkučkej postele.

Pre mnohých to väčšinou znamená príjemne strávený čas pri obľúbenom filme, seriáli, či hre v kruhu rodiny alebo priateľov. A k tomu samozrejme nesmie chýbať aj niečo chutné pod zub. Ideálne také, čo môžem aspoň pol až hodinku chrumkať, že? Ale ako si to dopriať bez toho aby sme v novom roku pri postavení sa na váhu opäť nepleštili oči ako ropucha?

Toto je XY tipov na naj snacky, ktoré sú objemovo veľké, avšak zhltnú vám celkom málo z denného „kalorického rozpočtu“.

SLANÉ POCHÚŤKY

Popcorn – vypukaný pomocou teplého vzduchu (môže byť aj vo vrecku), ideálne však nie maslový alebo s príchuťou, tie často obsahujú dosť pridaných kalórií.

BIO kelové čipsy – alebo iné zeleninové čipsy, ktoré nie sú vyprážané, ale poctivo pečené v rúre, vám namiesto množstva tuku zabezpečia chutné chrumkanie na celý večer.

Pečený cícer

Pečený cícer – či už si ho doprajete čistý alebo s príchuťou, je ideálny, pretože doslova „luxusne“ chrumká a navyše je bohatý na bielkoviny, ktoré majú tendenciu príjemne zasýtiť (zjete menej).

CHRUMKAVÉ SNACKY

Mrkvové tyčinky – čerstvá chrumkavá mrkva nakrájaná to tvaru tyčiniek, alebo ak chcete hranolčekov, je výbornou nízkokalorickou voľbou na večer. Skvele sa k nej hodí hummus (z cíceru).

Šalátik z cherry rajčín a uhorky – chutná chrumkavá rýchlovka, ktorú pripravíte zmiešaním nakrájaných chrumkavých cherry rajčín, šalátovej uhorky. Zmes pokvapkajte balzamikovým octom.

Na sucho pražené Edamame – mladé zelené sójové bôby, bohaté na proteíny a vynikajúce na večerné maškrtenie. Kúpite v lepšom bio obchodíku.

SLADKÉ NÁPADY

Jablko s maslom a ovocím

Plátky jabĺk so škoricou – jednoduché a rýchle riešenie. Chrumkavé jablko poprášte ¼ ČL škorice a o snack máte postarané. Škorica navyše podporí trávenie a spaľovanie tukov.

Pravý grécky jogurt – s troškou čerstvých čučoriedok alebo malín vám vyčarí maškrtu bez výčitiek. Vyhnite sa tým, ktoré obsahujú škroby, z nich sa totiž priberá viac ako z % tuku v jogurte.

Mrazené mango kúsky – ideálna voľba pre veľkých pahltníkov. Zaberie trochu času než ich pocmúľate pohryziete, a za odmenu máte vynikajúcu chuť. Večer ale s ovocím striedmejšie (kvôli obsahu cukru).

SLADKO-SLANÉ KOMBINÁCIE

Plátky jablka s troškou arašidového masla – klasika, ktorá nikdy neomrzí. Pozor! Arašidového masla naozaj len trošku.

Ryžový chlebík s lekvárom – chrumkavý ryžový chlebík jednoducho potri lekvárom. Ak máš domáci slivkový, o to lepšie. Ten vynikajúco podporí trávenie.

RAW kúsky – jednoducho si rozbaľte raw tyčinku PINK ONION, nakrájajte ju na menšie kúsky a vychutnávajte si jej výnimočné zloženie kúsok po kúsku.

Raw tyčinky

Prajeme ti tie najpríjemnejšie zážitky v pohodlí tvojej deky a TV. Ak by si sa predsa len rozhodol, že si domov vyhreješ varením či pečením, máme pre teba aj takúto fešnú zásteru.

objedať sa dá mailom na martin@pinkonion.sk cena 15EUR

Pripravila: Ivet Škrabáková

X