Chutná karfiolová polievka
Aj vám chutí karfiolová polievka?
My sme dostali od rodiny čerstvý karfiol a rozmýšľali sme nad receptom. Čo tak uvarený alebo vyprážaný? Vyprážaný karfiol bude asi nezdravý 🙂 No keďže sme nevedeli čo za polievku uvariť? Riešenie vzniklo: karfiolová polievka.
Nízkohitamínová polievka ?
Samozrejme polievka je bez laktózy, bez lepku. Pri histamínovej intolerancii je to veľmi individuálne. Ale ak je karfiol domáci a pripravíme si ho ešte čerstvý, môže byť konzumovaný i pri HIT.
Krémové polievky si radi ochucujeme bylinkami, olejom. Aj táto karfiolová sa tomu nevyhla 🙂
Jediná chybička nastala, že sme si zabudli fotiť postup. Takže aspoň ho popíšeme.
Zdravá polievka s karfiolom:
Na začiatok si na bezlakto masle speníme cibuľu a pridáme i nakrájaný karfiol.
Cibuľa i karfiol nám pustia príjemnú vôňu. Následne to zalejeme vodou a pridáme nakrájané zemiaky.
Keď sú zemiaky uvarené do mäkka tak pridáme bylinky (petržlenová vňať či bazalka)
Tyčovým mixérom polievku rozmixujeme. Kto chce, môže pridať i mlieko (bežné, bezlaktózové či rastlinné) Ale vôbec nieje treba.
.
.
Ďalšie zdravé polievky:
https://www.pinkonion.sk/?s=polievka
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:03
- Dĺžka varenia 00:30
- Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 4
Prísady
- 1 ks malý karfiol
- 5 ks zemiaky
- 3 dc bezlaktózové mlieko
- 5 ks bobkový list
- 5 ks z bylinky pamajorán
- soľ
Príprava
- 1Do hrnca nakrájame zemiaky a karfiol. Zalejeme ich vodou aby akurát potopené. Osolíme a privedieme do varu.
- 2Keď sa nám zelenia uvarí, ponorným mixérom ju do hladka rozmixujeme.
- 3Kto chce, môže pridať ďalšie malé kúsky karfiolu a polievka bude zaujímavejšia.
- 4Pridáme i bylinku pamajorán a bobkový list. Za stáleho miešania môžeme pridať i bezlaktózové mlieko. 2 dc až 5 dl. Podľa toho akú hustú polievku chcete mať.
- 5Takto ešte povaríme cca 10 minút.