karfiolový krém

Aj vám chutí karfiolová polievka?

My sme dostali od rodiny čerstvý karfiol a rozmýšľali sme nad receptom. Čo tak uvarený alebo vyprážaný? Vyprážaný karfiol bude asi nezdravý 🙂 No keďže sme nevedeli čo za polievku uvariť? Riešenie vzniklo: karfiolová polievka.

Nízkohitamínová polievka ?

Samozrejme polievka je bez laktózy, bez lepku. Pri histamínovej intolerancii je to veľmi individuálne. Ale ak je karfiol domáci a pripravíme si ho ešte čerstvý, môže byť konzumovaný i pri HIT.

Krémové polievky si radi ochucujeme bylinkami, olejom. Aj táto karfiolová sa tomu nevyhla 🙂

Jediná chybička nastala, že sme si zabudli fotiť postup. Takže aspoň ho popíšeme.

Zdravá polievka s karfiolom:

Na začiatok si na bezlakto masle speníme cibuľu a pridáme i nakrájaný karfiol.

Cibuľa i karfiol nám pustia príjemnú vôňu. Následne to zalejeme vodou a pridáme nakrájané zemiaky.

Keď sú zemiaky uvarené do mäkka tak pridáme bylinky (petržlenová vňať či bazalka)

Tyčovým mixérom polievku rozmixujeme. Kto chce, môže pridať i mlieko (bežné, bezlaktózové či rastlinné) Ale vôbec nieje treba.

.

.

Ďalšie zdravé polievky:

https://www.pinkonion.sk/?s=polievka

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:03
  • Dĺžka varenia 00:30
  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 4

Prísady

  • 1 ks malý karfiol
  • 5 ks zemiaky
  • 3 dc bezlaktózové mlieko
  • 5 ks bobkový list
  • 5 ks z bylinky pamajorán
  • soľ

Príprava

  • 1Do hrnca nakrájame zemiaky a karfiol. Zalejeme ich vodou aby akurát potopené. Osolíme a privedieme do varu.
  • 2Keď sa nám zelenia uvarí, ponorným mixérom ju do hladka rozmixujeme.
  • 3Kto chce, môže pridať ďalšie malé kúsky karfiolu a polievka bude zaujímavejšia.
  • 4Pridáme i bylinku pamajorán a bobkový list. Za stáleho miešania môžeme pridať i bezlaktózové mlieko. 2 dc až 5 dl. Podľa toho akú hustú polievku chcete mať.
  • 5Takto ešte povaríme cca 10 minút.
X