Panenka na čučoriedkach
Panenka ako hutný nedeľný bezlepkový obed.
Zvolili ste bravčové mäso.
Či už je sezóna čučoriedok alebo ich máme zavarené, výborne sa hodia k bezlepkovému obedu. Panenka s čučoriedkovou omáčkou chutí ozaj skvele. A príloha môže byť i nové zemiaky pečené v rúre.
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:10
- Dĺžka varenia 00:30
- Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 3
Prísady
- Bravčová panenka
- domáce čučoriedky, resp. kompót z nich
- 1 plech: malé domáce zemiaky
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať
Príprava
- 1Umyjeme a na celý plech vysypeme nové zemiaky.
- 2Iba ich osolíme, nič viac. Vložíme do rúry, ohrev zdola/zhora na cca 30 minút.
- 3Panenku umyjeme, nakrájame a jemne okoreníme.
- 4Rozohrejeme olivový olej a pridáme panenku. Z oboch strán orestujeme na cca 2 minúty aby sa uzavrela.
- 5Potom môžeme na 5 minút prikryť
- 6Z čuroriedok zlejeme šťavu a zahustíme ju zemiakovým škrobom. Prevaríme