recept na panenku so zemiakmi a čučoriedkovou omáčkou

Panenka ako hutný nedeľný bezlepkový obed.

Zvolili ste bravčové mäso.

Či už je sezóna čučoriedok alebo ich máme zavarené, výborne sa hodia k bezlepkovému obedu. Panenka s čučoriedkovou omáčkou chutí ozaj skvele. A príloha môže byť i nové zemiaky pečené v rúre.

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:10
  • Dĺžka varenia 00:30
  • Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 3

Prísady

  • Bravčová panenka
  • domáce čučoriedky, resp. kompót z nich
  • 1 plech: malé domáce zemiaky
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • petržlenová vňať

Príprava

  • 1Umyjeme a na celý plech vysypeme nové zemiaky.
  • 2Iba ich osolíme, nič viac. Vložíme do rúry, ohrev zdola/zhora na cca 30 minút.
  • 3Panenku umyjeme, nakrájame a jemne okoreníme.
  • 4Rozohrejeme olivový olej a pridáme panenku. Z oboch strán orestujeme na cca 2 minúty aby sa uzavrela.
  • 5Potom môžeme na 5 minút prikryť
  • 6Z čuroriedok zlejeme šťavu a zahustíme ju zemiakovým škrobom. Prevaríme
X
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.