Hovädzí guláš pre všetkých
Naša mňamka je hovädzí guláš.
Na guláši milujem, že je veľmi jednoduché ho urobiť a ešte radšej, že je veľmi chutný. Hovädzí guláš robím spôsobom „a la 4 z každého“ 🙂 Zásada je mať dobrého domáceho mäsiara ako: http://www.gasparikmasovyroba.sk/
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:10
- Dĺžka varenia 01:00
- Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 4
Prísady
- 500 g hovädzie mäso / stehno #http://www.gasparikmasovyroba.sk/
- 4 ks veľké zemiaky
- 4 ks zelená paprika
- 4 ks veľké paradajky / pre HIT 4 ks červená paprika
- 4 ks cibuľa
- 4 stúčiky cesnaku
- bobkový list
- olej alebo bravčová masť / my radšej olej
- soľ, rasca mletá ,mletá červená paprika, čierne korenie
Príprava
- 1Do tlakové hrnca dáme olej / podľa chute / tolerancie.
- 2Nakrájame 4 cibule a na oleji ich dusíme do sklovita. Potom pridáme korenie, kto aké môže / ideálne 2 čl soľ, 1 čl rasca mletá, 4 čl mletá červená paprika, 1/2 čl čierne korenie, rozpučený cesnak a bobkový list.
- 3Hovädzie mäso / stehno umyjeme nakrájame na kocky. Trošku osolíme prípadne okoreníme a trochu pobúchame rukami. http://www.gasparikmasovyroba.sk/
- 4Nakrájané hovädzie mäso pridáme do hrnca a miešame, aby sa z každej strany uzavrelo.
- 5Podlejeme vodou - tak akurát, aby bolo mäsko zaliate presne po vrch. Zavrieme tlakový hrniec.
- 6cca po 20-30 minútach skontrolujeme. Ak je mäsko mäkké, pridáme 4 nakrájané zemiaky a dolejeme vodu aby boli aj zemiaky potopené / prípadne podľa počtu stravníkov i viac vody.
- 7cca po ďalších 15 minútach skontrolujeme a pridáme na krúžky nakrájané papriky (okrem HIT) aj paradajky.
- 8Takto varíme posledných cca 10-15 minút.