domáci guláš

Naša mňamka je hovädzí guláš.

Na guláši milujem, že je veľmi jednoduché ho urobiť a ešte radšej, že je veľmi chutný. Hovädzí guláš robím spôsobom „a la 4 z každého“ 🙂 Zásada je mať dobrého domáceho mäsiara ako: http://www.gasparikmasovyroba.sk/

 

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:10
  • Dĺžka varenia 01:00
  • Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 4

Prísady

  • 500 g hovädzie mäso / stehno #http://www.gasparikmasovyroba.sk/
  • 4 ks veľké zemiaky
  • 4 ks zelená paprika
  • 4 ks veľké paradajky / pre HIT 4 ks červená paprika
  • 4 ks cibuľa
  • 4 stúčiky cesnaku
  • bobkový list
  • olej alebo bravčová masť / my radšej olej
  • soľ, rasca mletá ,mletá červená paprika, čierne korenie

Príprava

  • 1Do tlakové hrnca dáme olej / podľa chute / tolerancie.
  • 2Nakrájame 4 cibule a na oleji ich dusíme do sklovita. Potom pridáme korenie, kto aké môže / ideálne 2 čl soľ, 1 čl rasca mletá, 4 čl mletá červená paprika, 1/2 čl čierne korenie, rozpučený cesnak a bobkový list.
  • 3Hovädzie mäso / stehno umyjeme nakrájame na kocky. Trošku osolíme prípadne okoreníme a trochu pobúchame rukami. http://www.gasparikmasovyroba.sk/
  • 4Nakrájané hovädzie mäso pridáme do hrnca a miešame, aby sa z každej strany uzavrelo.
  • 5Podlejeme vodou - tak akurát, aby bolo mäsko zaliate presne po vrch. Zavrieme tlakový hrniec.
  • 6cca po 20-30 minútach skontrolujeme. Ak je mäsko mäkké, pridáme 4 nakrájané zemiaky a dolejeme vodu aby boli aj zemiaky potopené / prípadne podľa počtu stravníkov i viac vody.
  • 7cca po ďalších 15 minútach skontrolujeme a pridáme na krúžky nakrájané papriky (okrem HIT) aj paradajky.
  • 8Takto varíme posledných cca 10-15 minút.
X