Pavlova torta

Ako chutí Pavlova torta? Úžasne.

Pozrite si náš recept. Je úžasné že táto skvelá nadýchaná Pavlova torta je bez lepku a dá sa urobiť z bezlaktózovoj smotany na šľahanie. Dá sa urobiť i menej sladká ak do šľahačky cukor nepridáte ako my. A ak je možné, ovocie použite z domácej záhradky, balkóna 🙂

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:20
  • Dĺžka varenia 00:40
  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 8

Prísady

  • 4 bielka
  • 200 g kryštálový cukor
  • 2 PL ocot
  • 2 PL zlatý klas
  • 3 bezlaktózové šľahačky

Príprava

  • 1Rúru predhrejeme na 200° / horný a spodný ohrev
  • 2Cesto dáme na papier na pečenie do tvaru 2 kruhov (nakreslíme ceruzkou podľa taniera)
  • 3Znížime teplotu v rúre na 150° (otvoríme)
  • 4Dáme piecť korpus na 40 minúť. NEOTVÁRAME !!!
  • 5Po 40 minútach rúru vypneme no NEOTVÁRAME ju a ešte tam korpus necháme vysušiť ďalších 40 minút.
  • 6Vyšľaháme si 3 šľahačky. My do šľahačky žiaden cukor už nepridávame. Bolo by to pre nás veľmi sladké.
  • 7Natrieme na korpusy a pridáme veľa ovocia = podľa tolerancie. Najlepšie z domácej záhradky či balkóna. Potom oba korpusy spojíme.
  • 8Môže sa jesť hneď alebo najlepšie v ten deň.
X