Pečienka na cibuľke pre celiatikov

Niekedy na šťave, niekedy suchá. Pečienka je hlavne rýchlo hotová.

Kto má rád kuracie pečienky, tak ocení, že tento obed môže byť ozaj rýchlo hotový. Robievame ju s ryžou či zemiakmi. Tento obed je bezlepkový, rýchly a chutný. Stačí ak sa pečienka urobí na oleji, cibuľke a potom sa dosolí.

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:05
  • Dĺžka varenia 00:25
  • Typ jedla: Bezlepkové
  • Počet porcií: 2

Prísady

  • 1 PL olej
  • ryža (používame Basmati)
  • soľ
  • cibuľa
  • 1 bal kuracie pečienky

Príprava

  • 1Ryža: 1 lyžica oleja, ryža, takto pražíme za stáleho miešania cca 4 minúty
  • 2Potom zalejem horúcou vodou asi 1,5 cm nad ryžu. A osolíme.
  • 3Na miernom ohni varíme, kým sa voda vyparí (cca 11 minút)
  • 4Potom neodokryť a nechať ešte 10 minút odstavené.
  • 5Pečienka: Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu.
  • 6Keď je už sklovitá, pridáme umytú a pokrájanú pečienku.
  • 7Podľa toho či máme radi suchú, tak panvicu neprikrývame. Ak máme radi na šťave, tak ju prikrývame a môžeme ešte podliať vodou.
  • 8Pred tým ako je hotová, pridáme soľ.
X