Pečienka na cibuľke s ryžou.
Niekedy na šťave, niekedy suchá. Pečienka je hlavne rýchlo hotová.
Kto má rád kuracie pečienky, tak ocení, že tento obed môže byť ozaj rýchlo hotový. Robievame ju s ryžou či zemiakmi. Tento obed je bezlepkový, rýchly a chutný. Stačí ak sa pečienka urobí na oleji, cibuľke a potom sa dosolí.
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:05
- Dĺžka varenia 00:25
- Typ jedla: Bezlepkové
- Počet porcií: 2
Prísady
- 1 PL olej
- ryža (používame Basmati)
- soľ
- cibuľa
- 1 bal kuracie pečienky
Príprava
- 1Ryža: 1 lyžica oleja, ryža, takto pražíme za stáleho miešania cca 4 minúty
- 2Potom zalejem horúcou vodou asi 1,5 cm nad ryžu. A osolíme.
- 3Na miernom ohni varíme, kým sa voda vyparí (cca 11 minút)
- 4Potom neodokryť a nechať ešte 10 minút odstavené.
- 5Pečienka: Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu.
- 6Keď je už sklovitá, pridáme umytú a pokrájanú pečienku.
- 7Podľa toho či máme radi suchú, tak panvicu neprikrývame. Ak máme radi na šťave, tak ju prikrývame a môžeme ešte podliať vodou.
- 8Pred tým ako je hotová, pridáme soľ.