bezlepkové koláče

Tento bezlepkový zákusok sa nám vydaril 🙂

Každý má obľúbenú svoju múku, aby sa mu  bezlepkový zákusok vydaril 🙂 Rád si vymením skúsenosti v niektorej bezlepkovej FB skupine. Aby zákusok mohol i syn, tak sme použili bezlaktózový tvaroh.

 

Podrobnejšie

  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 6

Prísady

  • 6 vajec
  • 2 lyžice horúcej vody
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 3 lyžice kakaa / alebo carob
  • 2 lyžice sódy bikarbóny
  • 6 veľkých lyžíc obľúbenej glutenfree polohrubej múky
  • 2 tvarohy L-
  • 2 smotany na šľahanie L-
  • jahodový džem
  • 2 lyžice medu

Príprava

  • 1K O R P U S: Žĺtky, cukor a vodu vyšľaháme do peny (približne 2 minúty)
  • 2Premiešame múku so sódou bikarbónou a kakao resp. carob.
  • 3Nakoniec vmiešame do cesta tuhý sneh bielkov.
  • 4Cesto z bezlepkovej múky upečieme vo vymastenej a vysypanej tortovej forme v predhriatej rúre, 30 minút na 170°C. Korpus necháme vychladnúť.
  • 5Na vychladnutý korpus natrieme jahodový džem. Na vrch dáme bezlaktózovú plnku.
  • 6P L N K A: 2 tvarohy a 2 smotany na šľahanie spolu s medom vymiešame do tuha.
  • 7Vrch torty posypeme carobom alebo kakaom alebo grankom. - ja som ešte vybehol na záhradku a dal som levandulové kvietky a nastrihaný lupeň z ruže. (Našej eko ruže zo záhradky :) tie z obchodu sú striekané - určite vôbec nejesť)
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.