Bezlepkový tvarohový zákusok
Tento bezlepkový zákusok sa nám vydaril 🙂
Každý má obľúbenú svoju múku, aby sa mu bezlepkový zákusok vydaril 🙂 Rád si vymením skúsenosti v niektorej bezlepkovej FB skupine. Aby zákusok mohol i syn, tak sme použili bezlaktózový tvaroh.
Podrobnejšie
- Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 6
Prísady
- 6 vajec
- 2 lyžice horúcej vody
- 6 lyžíc práškového cukru
- 2 lyžice oleja
- 3 lyžice kakaa / alebo carob
- 2 lyžice sódy bikarbóny
- 6 veľkých lyžíc obľúbenej glutenfree polohrubej múky
- 2 tvarohy L-
- 2 smotany na šľahanie L-
- jahodový džem
- 2 lyžice medu
Príprava
- 1K O R P U S: Žĺtky, cukor a vodu vyšľaháme do peny (približne 2 minúty)
- 2Premiešame múku so sódou bikarbónou a kakao resp. carob.
- 3Nakoniec vmiešame do cesta tuhý sneh bielkov.
- 4Cesto z bezlepkovej múky upečieme vo vymastenej a vysypanej tortovej forme v predhriatej rúre, 30 minút na 170°C. Korpus necháme vychladnúť.
- 5Na vychladnutý korpus natrieme jahodový džem. Na vrch dáme bezlaktózovú plnku.
- 6P L N K A: 2 tvarohy a 2 smotany na šľahanie spolu s medom vymiešame do tuha.
- 7Vrch torty posypeme carobom alebo kakaom alebo grankom. - ja som ešte vybehol na záhradku a dal som levandulové kvietky a nastrihaný lupeň z ruže. (Našej eko ruže zo záhradky :) tie z obchodu sú striekané - určite vôbec nejesť)