Ako chutí bezlepková bublanina?
Jahodová bublanina z kokosovej múky (GLUTEN FREE)
Prvé čo nás napadne po zbere čerstvých jahôd ?či čerešní ?je bublanina! Jasné, že i bezlepková bublanina môže byť MEGA chutná!
Suroviny:
- 60 g namletých ovsených vločiek bez lepku,
- ½ hrnčeka kokosovej múky,
- ¼ až ½ hrnčeka brezového cukru (podľa chuti),
- 2 vajíčka,
- 1 hustý jahodový jogurt (skyr),
- ½ nízkotučného tvarohu,
- 1 hrnček vody,
- ½ hrnčeka mlieka,
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva (bez lepku a bez fosfátov),
- 10 ks jahôd.
Postup:
Suché suroviny si zmiešame dohromady v miske. V druhej miske rozmiešame vajíčka s tvarohom, vodu a mliekom. Potom spolu obe zmesi prepojíme a poriadne vymiešame dohladka.
Jahody umyjeme a rozkrojíme na polovičky. Cesto vylejeme do papierom vystlanej formy na pečenie a poukladáme naň jahody.
Dáme zapiecť do rúry na 160°C po dobu cca 60 minút. Po 30 minútach priebežne kontrolujeme stav cesta ihlicou.
Necháme úplne vychladnúť a nakrájame. Dobrú chuť!
Tak sa môžete rozhodnúť pre jahodovú alebo čerešňovú bublaninu. Ktorá je lepšia?
Recept pripravila Ivet
A čo povieš na gluten free alebo intolerantné tričko? Kúpiš tu: tričká