jahodová koláč

Jahodová bublanina z kokosovej múky (GLUTEN FREE)

Prvé čo nás napadne po zbere čerstvých jahôd ?či čerešní ?je bublanina! Jasné, že i bezlepková bublanina môže byť MEGA chutná!

Suroviny:

  • 60 g namletých ovsených vločiek bez lepku,
  • ½ hrnčeka kokosovej múky,
  • ¼ až ½ hrnčeka brezového cukru (podľa chuti),
  • 2 vajíčka,
  • 1 hustý jahodový jogurt (skyr),
  • ½ nízkotučného tvarohu,
  • 1 hrnček vody,
  • ½ hrnčeka mlieka,
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva (bez lepku a bez fosfátov),
  • 10 ks jahôd.

 

Postup:

Suché suroviny si zmiešame dohromady v miske. V druhej miske rozmiešame vajíčka s tvarohom, vodu a mliekom. Potom spolu obe zmesi prepojíme a poriadne vymiešame dohladka.

Jahody umyjeme a rozkrojíme na polovičky. Cesto vylejeme do papierom vystlanej formy na pečenie a poukladáme naň jahody.

bezlepková bublanina

Dáme zapiecť do rúry na 160°C po dobu cca 60 minút. Po 30 minútach priebežne kontrolujeme stav cesta ihlicou.

bublanina bez lepku

 

Necháme úplne vychladnúť a nakrájame. Dobrú chuť!

Tak sa môžete rozhodnúť pre jahodovú alebo čerešňovú bublaninu. Ktorá je lepšia?

jahodová koláč recept na bublaninu

Recept pripravila Ivet

A čo povieš na gluten free alebo intolerantné tričko? Kúpiš tu: tričká

X