postup na kung paoryžovré rezancekung pao pre celiatikov

Zistil som, že recept na bezlepkové kung pao je veľmi jednoduchý 🙂

Základom je kvalitné mäsko a zelenina. Kto môže arašídy tak tomu dodajú výbornú chuť. Môžu sa skúsiť i mandle či iné oriešky.  Neviem akú prílohu ku kung pao máte radi vy, ja som skúsil ryžové rezance 🙂

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:10
  • Dĺžka varenia 00:20
  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 2

Prísady

  • 2 ks kuracie prsia
  • 100g nesolené arašidy
  • 1 ks pór
  • 1 ks čínska kapusta
  • 2 ks mrkva
  • 1/2 balenia ryžové rezance
  • 4 PL sójová omáčka
  • olivový olej
  • soľ

Príprava

  • 1Kuracie prsia dôkladne umyjeme, nakrájame na tenké plátky, osolíme, zalejeme sójovou omáčkou a necháme takto marinovať cca 1 hodinu
  • 2Na woku či panvici rozpálime olivový olej a pridáme kuracie kúsky. Tie restujem, potom pustia šťavu a takto ich dusíme cca 15 minút
  • 3Na druhú panvicu vysypeme arašidy a cca 3 minúty ich restujeme, potom pridáme olivový olej, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, biele tvrdé časti čínskej kapusty a na kolieska nakrájaný pór. Hodí sa i hríb, no ja som ten ich nezohnal.
  • 4Na záver zeleninovú zmes pridáme k mäsu a premiešavame spolu posledných 5 minút
  • 5Medzitým varíme ryžu alebo ryžové rezance.
  • 6Ryžové rezance sa najprv dajú do vlažnej vody na cca 10 minút kým zmäknú. Potom sa voda zleje napustíme novú, najlepšie už vriacu. Takto povaríme ďalších cca 5 minút / osolíme. Voda zostane mútna a tak ich pred servírovaním premyjeme.
X