Bezlepkové kung pao
Zistil som, že recept na bezlepkové kung pao je veľmi jednoduchý 🙂
Základom je kvalitné mäsko a zelenina. Kto môže arašídy tak tomu dodajú výbornú chuť. Môžu sa skúsiť i mandle či iné oriešky. Neviem akú prílohu ku kung pao máte radi vy, ja som skúsil ryžové rezance 🙂
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:10
- Dĺžka varenia 00:20
- Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 2
Prísady
- 2 ks kuracie prsia
- 100g nesolené arašidy
- 1 ks pór
- 1 ks čínska kapusta
- 2 ks mrkva
- 1/2 balenia ryžové rezance
- 4 PL sójová omáčka
- olivový olej
- soľ
Príprava
- 1Kuracie prsia dôkladne umyjeme, nakrájame na tenké plátky, osolíme, zalejeme sójovou omáčkou a necháme takto marinovať cca 1 hodinu
- 2Na woku či panvici rozpálime olivový olej a pridáme kuracie kúsky. Tie restujem, potom pustia šťavu a takto ich dusíme cca 15 minút
- 3Na druhú panvicu vysypeme arašidy a cca 3 minúty ich restujeme, potom pridáme olivový olej, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, biele tvrdé časti čínskej kapusty a na kolieska nakrájaný pór. Hodí sa i hríb, no ja som ten ich nezohnal.
- 4Na záver zeleninovú zmes pridáme k mäsu a premiešavame spolu posledných 5 minút
- 5Medzitým varíme ryžu alebo ryžové rezance.
- 6Ryžové rezance sa najprv dajú do vlažnej vody na cca 10 minút kým zmäknú. Potom sa voda zleje napustíme novú, najlepšie už vriacu. Takto povaríme ďalších cca 5 minút / osolíme. Voda zostane mútna a tak ich pred servírovaním premyjeme.