Francúzske zemiaky s klobáskou
Francúzske zemiaky, bez lepku a bez laktózy
Asi je zbytočné vymýšľať im iný názov „restované zemiaky s opekanou klobásou a vareným vajíčkom“ keď sú to vždy tie chutné francúzske zemiaky. My určite nepoužívame párky. Keď je dobrá klobása, bez toľkej múky = bez lepku. Hneď to chutí o 100% lepšie.
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:03
- Dĺžka varenia 00:20
- Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 1
Prísady
- 2 ks veľké zemiaky
- 2 ks vajíčko
- 1 ks klobása
- 3 ks kyslé uhorky
Príprava
- 1Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme variť. Posolíme a varíme cca 15 minút
- 2V druhom hrnci varíme vajíčka. Keď voda zovrie, tak oheň stíšime na minimum a varíme 7 minút.
- 3Zapneme rúru na ohrev zdola a zhora na 240°
- 4Klobásku nakrájame na kolieska a pečieme v rúre cca 7 minút
- 5Keď sú zemiaky uvarené, dáme na panvicu olej a tam ich ešte cca 5 minút orestujeme. Na poslednú minútu do panvice pridáme klobásu a nakrájané vajíčko aby sa spojili chute.