zemiaky, klobása, vajíčkozemiaky, klobása

Francúzske zemiaky, bez lepku a bez laktózy

Asi je zbytočné vymýšľať im iný názov „restované zemiaky s opekanou klobásou a vareným vajíčkom“ keď sú to vždy tie chutné francúzske zemiaky. My určite nepoužívame párky. Keď je dobrá klobása, bez toľkej múky = bez lepku. Hneď to chutí o 100% lepšie.

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:03
  • Dĺžka varenia 00:20
  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 1

Prísady

  • 2 ks veľké zemiaky
  • 2 ks vajíčko
  • 1 ks klobása
  • 3 ks kyslé uhorky

Príprava

  • 1Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme variť. Posolíme a varíme cca 15 minút
  • 2V druhom hrnci varíme vajíčka. Keď voda zovrie, tak oheň stíšime na minimum a varíme 7 minút.
  • 3Zapneme rúru na ohrev zdola a zhora na 240°
  • 4Klobásku nakrájame na kolieska a pečieme v rúre cca 7 minút
  • 5Keď sú zemiaky uvarené, dáme na panvicu olej a tam ich ešte cca 5 minút orestujeme. Na poslednú minútu do panvice pridáme klobásu a nakrájané vajíčko aby sa spojili chute.
X