Jednoduchý fit jablkový koláč (bez lepku)
September a s ním prichádzajúce sychravejšie dni sú dôvod navyše prečo si dopriať dávku vitamínov. Lebo viete ako sa hovorí? „Apple per day keeps doctor away.“ – jedno jablko denne a máte pokoj od lekárov (a chorôb). Do tohto koláča sme ich veľmi chutne ukryli rovno dve.
POTREBUJEME
Korpus :
- 70 g jablkových sušienok bez lepku,
- 30 g ovsených vločiek bez lepku,
- 2 PL krémového mandľového masla.
Krém :
- 2 nízkotučné jemné tvarohy,
- ľubovoľné sladidlo podľa chuti (my sme použili 1 PL brezového cukru),
- 1 vajce.
Jablková zmes :
- 2 stredné jablká,
- 1 PL rumovej arómy,
- 2 ČL škorice.
VEDELI STE, ŽE : Škorica má okrem pozitívnych účinkov na chudnutie i protizápalové vlastnosti?
Na dochutenie :
- mandľové maslo (voliteľné)
POSTUP
Vločky so sušienkami rozmixujeme v mixéri a v miske zmiešame s mandľovým maslom. Prenesieme do formy na pečenie a rovnomerne poutláčame. Dáme piecť na 10 minút na 160°C.
Medzitým si ošúpeme a nakrájame jablká na maličké kúsky, polejeme arómou a posypeme škoricou, dobre premiešame a necháme odstáť. Tvarohy zmiešame s vajíčkom a sladidlom v miske.
Po 10 minútach korpus vyberieme a dáme naň tvarohový krém a jablká navrch. Dáme piecť na 170°C na cca 35 minút. Koláč necháme trochu vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať. Pri servírovaní môžeme na tanieri ešte dochutiť ½ ČL mandľového masla. Dobrú chuť!
Pripravila : Iveta Škrabáková