jablkový bezlepkový koláč

September a s ním prichádzajúce sychravejšie dni sú dôvod navyše prečo si dopriať dávku vitamínov. Lebo viete ako sa hovorí? „Apple per day keeps doctor away.“ – jedno jablko denne a máte pokoj od lekárov (a chorôb). Do tohto koláča sme ich veľmi chutne ukryli rovno dve.

POTREBUJEME

Korpus :

  • 70 g jablkových sušienok bez lepku,
  • 30 g ovsených vločiek bez lepku,
  • 2 PL krémového mandľového masla.

Krém :

  • 2 nízkotučné jemné tvarohy,
  • ľubovoľné sladidlo podľa chuti (my sme použili 1 PL brezového cukru),
  • 1 vajce.

Jablková zmes :

  • 2 stredné jablká,
  • 1 PL rumovej arómy,
  • 2 ČL škorice.

VEDELI STE, ŽE : Škorica má okrem pozitívnych účinkov na chudnutie i protizápalové vlastnosti?

Na dochutenie :

  • mandľové maslo (voliteľné)
jablkový koláč

POSTUP

Vločky so sušienkami rozmixujeme v mixéri a v miske zmiešame s mandľovým maslom. Prenesieme do formy na pečenie a rovnomerne poutláčame. Dáme piecť na 10 minút na 160°C.

Medzitým si ošúpeme a nakrájame jablká na maličké kúsky, polejeme arómou a posypeme škoricou, dobre premiešame a necháme odstáť. Tvarohy zmiešame s vajíčkom a sladidlom v miske.

Po 10 minútach korpus vyberieme a dáme naň tvarohový krém a jablká navrch. Dáme piecť na 170°C na cca 35 minút. Koláč necháme trochu vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať. Pri servírovaní môžeme na tanieri ešte dochutiť ½ ČL mandľového masla. Dobrú chuť!

Koláč alebo hrnček?

Pripravila : Iveta Škrabáková

X