Do našej bezlepkovej, bezmliečnej mango raw tyčinky sme dostali 32% manga Mango on Google Android 9.0

Obľubuješ slovenské produkty a chutí ti mango?

Niečo o mangu:

Subtropická kôstkovica s jedinečnou arómou si rýchlo získa srdce a chuťové poháriky každého labužníka: mango je sladké, šťavnaté a má vzrušujúcu lahodnú chuť. Mangovníky dorastajú do výšky 25 metrov a majú veľmi hlboké korene, ktorými čerpajú z pôdy dôležité minerály. Vďaka štedrému slnku dosahujú niktoré plody hmotnosť aj dva kilogramy.

zrelé mango

Pôvod manga:

Mangovník pochádza z južnej Indie, no jeho pestovanie sa rozšírilo aj do iných horúcich a vlhkých častí sveta – do Brazílie, Pakistanu, Mexika, Afriky a na Madagaskar. (Mango v našej tyčinke pochádza z Burkina Faso – Afrika)

Použitie:

Môžeme z neho za studena, bez tepelnej úpravy urobiť raw vegan tyčinku. Alebo ho radi jedávame zrelé, surové či pridávame na osvieženie receptov, napríklad do šalátu:

Účinné látky:

Mango obsahuje veľa karoténov, vitamínu E a C. Vitamín E chráni bunkové membrány, vitamín C zasa posilňuje vnútro buniek. Vitamín A chráni sliznice, zabezpečuje prepis a prenos genetických informácií, a tak podnecuje celý metabolizmus organizmu. Človek je vitálnejší, uvoľnenejší a euforickejší.

Mango je bohaté na vitamíny skupiny B, najmä B6, ktorý je nevyhnutný na syntézu bielkovín. Bez vitamínu B6 by sa z bielkovín v organizme sal škodlivý odpad. Dužina manga obsahuje veľa niacínu (vitamín PP, ktorý podporuje „dýchanie“ buniek, regeneruje nervy a umožňuje zdravý spánok) a kyseliny pantoténovej (vitamín zabezpečujúci produkciu energie, podporujúci tvorbu vlasových pigmentov a chrániaci pred stresom)

Mango Raw Tyčinka

Tiež je bohaté aj na minerály a stopové prvky: meď (umožňuje hnedé sfarbenie pokožky, dodáva bunkám energiu a podieľa sa na produkcii hormónov), horčík (má priaznivý vplyv na srdce a svaly), mnagán (podporuje tvorbu kožných a vlasových pigmentov, podporuje činnosť žliaz, libido a schopnosť dosiahnuť orgazmus, spevňuje väzivové tkanivo, zlepšuje zrakovú schopnosť a spevňuje vlasy).

ZDROJ K ČLÁNKU: Kniha Ovocie a Zelenina ako liek od Klaus Oberbeil, Christiane Lentzová
X
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.