Hovädzie dusené s kus-kusom
Ako pripraviť hovädzie mäsko?
Najjednoduchšie a najchutnejšie sa nám darí pripraviť ho v kuchte. Kým sa tam samo robí, môžem sa venovať iným aktivitám, resp. pripraviť prílohu. I keď táto príloha bola urobená veľmi rýchlo 🙂
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:05
- Dĺžka varenia 01:00
- Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 2
Prísady
- 300 g hovädzie stehno
- 1 ks cuketa
- 1 hrsť lusková fazuľa
- 2 šálky kus-kus / môže byť bezlepkový
- 2 ks cibuľa / #pinkonion
- rozmarín
- 1 PL med
- 1 PL horčica
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Príprava
- 1Hovädzie stehno si umyjeme, nakrájame na asi 1cm plátky. Osolíme, okoreníme.
- 2Do tlakového hrnca dáme olej a na drobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka sklovitá, orestujeme na nech plátky mäsa z jednej i druhej strany.
- 3Mäso zalejeme vodou, pridáme horčicu, med, bylinky.
- 4Tlakový hrniec zakryjeme a takto na miernom ohni dusíme cca 1 hodninu.
- 5Príloha zelenina: časť cukiny nakrájame na plátky a časť na kocky a restujeme cca 2 minúty na olivovom oleji.
- 6Cukinu odoberie a restujeme i luskovú fazuľu. Dochucovať zeleninku vôbec nemusíme, nakoľko mäsko z omáčkou budú mať dosť výraznú chuť.
- 7Príloha kus-kus: Kus-kus odoberieme 2 šálky a nasypeme ich do misky. Môžme mierne osoliť či pridať kurkumu. Zalejeme ho 2 šálkami vriacej vody a prikryjeme na cca 5 minút.
- 8Omáčka: Keď je mäsko hotové, vyberieme ho i bylinky a šťavu zahustíme múku, alebo ako máte vo zvyku. Týmto spôsobom šťavu dokonale zužitkujeme na výbornú omáčku.