Hovädzie mäsko s cukinou, kus-kusom

Ako pripraviť hovädzie mäsko?

Najjednoduchšie a najchutnejšie sa nám darí pripraviť ho v kuchte. Kým sa tam samo robí, môžem sa venovať iným aktivitám, resp. pripraviť prílohu. I keď táto príloha bola urobená veľmi rýchlo 🙂

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:05
  • Dĺžka varenia 01:00
  • Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 2

Prísady

  • 300 g hovädzie stehno
  • 1 ks cuketa
  • 1 hrsť lusková fazuľa
  • 2 šálky kus-kus / môže byť bezlepkový
  • 2 ks cibuľa / #pinkonion
  • rozmarín
  • 1 PL med
  • 1 PL horčica
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Príprava

  • 1Hovädzie stehno si umyjeme, nakrájame na asi 1cm plátky. Osolíme, okoreníme.
  • 2Do tlakového hrnca dáme olej a na drobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka sklovitá, orestujeme na nech plátky mäsa z jednej i druhej strany.
  • 3Mäso zalejeme vodou, pridáme horčicu, med, bylinky.
  • 4Tlakový hrniec zakryjeme a takto na miernom ohni dusíme cca 1 hodninu.
  • 5Príloha zelenina: časť cukiny nakrájame na plátky a časť na kocky a restujeme cca 2 minúty na olivovom oleji.
  • 6Cukinu odoberie a restujeme i luskovú fazuľu. Dochucovať zeleninku vôbec nemusíme, nakoľko mäsko z omáčkou budú mať dosť výraznú chuť.
  • 7Príloha kus-kus: Kus-kus odoberieme 2 šálky a nasypeme ich do misky. Môžme mierne osoliť či pridať kurkumu. Zalejeme ho 2 šálkami vriacej vody a prikryjeme na cca 5 minút.
  • 8Omáčka: Keď je mäsko hotové, vyberieme ho i bylinky a šťavu zahustíme múku, alebo ako máte vo zvyku. Týmto spôsobom šťavu dokonale zužitkujeme na výbornú omáčku.
X