Morčacie mäso s grilovanou zeleninouRestovaná mrkvaGrilovaná mrkva s mäskom

Restované morčacie mäsko (z gazdovskeho dvora) a opekané zemiaky.

Restované mäsko robíme na panvici + olivový olej + pór + kto môže i pokvapkať citrónom. Nakrájanú mrkvu s petržlenom grilujeme na druhej panvici + olivový olej
Kto nechce sacharidy, pečené plátky zemiakov vynechá a bude to i viac FIT ? Paradajka je pre HIT len dekoráciou ?

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 10
  • Dĺžka varenia 40
  • Typ jedla: Bezlepkové, Nízkohistamínové, Bezlaktózové
  • Počet porcií: 2

Prísady

  • 2 ks morčacie prsia
  • 4 ks veľké zemiaky
  • 2 ks veľká mrkva
  • 2 ks veľký petržlen
  • 5 ks cherry rajčiny (nie pre HIT)
  • 5 PL panenský olivový olej
  • 1 ks pór
  • 1 ks citrón

Príprava

  • 1Zapneme rúru na 200° Zemiaky si ošúpeme, umyjeme, nakrájame na plátky a na 10 minút povaríme.
  • 2Následne dáme na pekáč, papier na pečenie a vysypeme zemiaky. Jemne ich ochutíme soľou, rozmarínom prípadne rascou. Necháme piecť cca 40 minút a ideme sa venovať ostatným surovinám :)
  • 3Dôkladne poumývame morčacie mäsko a nakrájame ho na plátky. Ochutíme ho soľou prípadne korením či bylinkami napr. tymiánom. Pripravíme si tiež mrkvu a petržlen: nakrájame ich na tenké pásiky. Tiež si nakrájame pór.
  • 4Na panvicu nalejeme olivový olej. Keď sa rozpáli pridáme pór. (kto môže, ochutí si ho citrónom) Následne pridáme mäsko a 5-10 minút plátky restujeme.
  • 5Do druhej panvice vložíme nakrájané pásiky mrkvy a petržlenu (kto toleruje citrón), tak si ich veľkoryso pokvapká, poleje citrónom. A mierne osolí.
X
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.