Mrkvové pásiky a restované mäsko
Restované morčacie mäsko (z gazdovskeho dvora) a opekané zemiaky.
Restované mäsko robíme na panvici + olivový olej + pór + kto môže i pokvapkať citrónom. Nakrájanú mrkvu s petržlenom grilujeme na druhej panvici + olivový olej
Kto nechce sacharidy, pečené plátky zemiakov vynechá a bude to i viac FIT ? Paradajka je pre HIT len dekoráciou ?
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 10
- Dĺžka varenia 40
- Typ jedla: Bezlepkové, Nízkohistamínové, Bezlaktózové
- Počet porcií: 2
Prísady
- 2 ks morčacie prsia
- 4 ks veľké zemiaky
- 2 ks veľká mrkva
- 2 ks veľký petržlen
- 5 ks cherry rajčiny (nie pre HIT)
- 5 PL panenský olivový olej
- 1 ks pór
- 1 ks citrón
Príprava
- 1Zapneme rúru na 200° Zemiaky si ošúpeme, umyjeme, nakrájame na plátky a na 10 minút povaríme.
- 2Následne dáme na pekáč, papier na pečenie a vysypeme zemiaky. Jemne ich ochutíme soľou, rozmarínom prípadne rascou. Necháme piecť cca 40 minút a ideme sa venovať ostatným surovinám :)
- 3Dôkladne poumývame morčacie mäsko a nakrájame ho na plátky. Ochutíme ho soľou prípadne korením či bylinkami napr. tymiánom. Pripravíme si tiež mrkvu a petržlen: nakrájame ich na tenké pásiky. Tiež si nakrájame pór.
- 4Na panvicu nalejeme olivový olej. Keď sa rozpáli pridáme pór. (kto môže, ochutí si ho citrónom) Následne pridáme mäsko a 5-10 minút plátky restujeme.
- 5Do druhej panvice vložíme nakrájané pásiky mrkvy a petržlenu (kto toleruje citrón), tak si ich veľkoryso pokvapká, poleje citrónom. A mierne osolí.