Vietor Stredomoria v Mlynskej Doline: elia OLIVA vás očarí

Čaro tejto prevádzky k sebe láka zákazníkov nie len z druhého konca Bratislavy, ale aj z rôznych kútov Slovenska. Kus Grécka, jeho kultúry a poctivých produktov si našiel svoje čestné miesto v Galérii Cubicon, v Mlynskej Doline.

Návšteva a obed v tomto milom koncepte nás potešil a zároveň príjemne prekvapil. Vďaka dekoráciám, príjemnej profesionálnej obsluhe, sa pri návšteve tohto obchodu budete cítiť ako na dovolenke. Aj to je dôvod, prečo sme sa rozhodli naše produkty priniesť práve sem. Zaslúžia si predsa príjemné miesto, než si ich osvojí ich hladný majiteľ!

grécke potraviny

Čo majiteľa inšpirovalo k založeniu eliaOLIVA?

„V prvom rade ma očarilo Grécko a jeho olivový olej a skvelé jedlo. Rovnako neskôr túžba a potreba dobre a kvalitne sa najesť, lebo v našich klasických reštauráciách to bola svojho času veľká lotéria“, s úsmevom prezrádza majiteľ prevádzky pán Ján Pasiar.  „A samozrejme kolega a spoluautor celého konceptu Martin Dzurov, si zobral na plecia celú komunikáciu s Gréckom. A mňa výzvy a marketing , ten s ľudskou tvárou a pridanou hodnotou, vždy bavil, no a tak vznikla elia – grécky oliva, eliaOLIVA.

Je sortiment eliaOLIVA niečím výrazne odlišný od ostatných bio obchodov?

ABSOLÚTNE, my nie sme bio obchod. To len Grécko a jeho ostrovy boli vždy bez chémie a éčiek a ešte sa šťastne aj vyhli rádioaktívnemu spádu z Černobyľu. Sortiment logicky vychádza z olív a olivového oleja, či už ide o jedlo, oleje alebo kozmetiku,“ hovorí nadšene J. Pasiar.

Prečo by som mal merať tak dlhú cestu, keď to vôbec nemám po ceste?

Na to by najlepšie vedeli odpovedať tí, ktorí sem cestu skutočne merajú, a to dokonca denne i z Rače, či iných kútov Slovenska. Práve preto otvorili ďalšiu predajňu na strednom Slovensku, v Európa SC v Banskej Bystrici.

Dbáme na detail, zloženie, pôvod a kvalitu. To je alfa a omega. Stojí to veľmi veľa síl ponúkať kvalitu, vždy niečo nové, trendy a najmä poctivé. A zároveň zohľadňujeme zdravotné problémy našich klientov. Varíme prevažne z gréckych surovín, zelenina a mäso je výlučne zo slovenských fariem“ prezrádza J. Pasiar.

chutný bezlepkový obed

Dokáže „intolerantom začiatočníkom“ personál bezpečne poradiť ohľadom sortimentu?

Určite áno! V eliaOLIVA sa nemusíte báť špaldových keksíkov, ktoré vám s úsmevom bude pani predavačka ponúkať ako bezlepkové. Personál poctivo školia, a nielen to! Edukujú tu aj klientov a sem tam zaradia do svojho takmer dvojtisícového sortimentu poctivých produktov aj čosi slovenské – viď naše tyčinky?

 

Často sa stretávame s výrobkami, ktoré sú označené ako „ražný“ „špaldový“, aj keď z tejto zložky tam často nie je ani 30% a preto sme sa spýtali poctivého predajcu čo si o tom myslí :

„Netuším nakoľko chlieb nepredávame, ale u nás olivové znamená 100 %, a tak pre nás by „prešiel“ len ražný chlieb z raže, teda 100 % – ný.“  ?

som tvoja jahôdka

Robievate eventy, ochutnávky?

„Áno, či už chutnávku bio a organických vín z Grécka, spojenú s koštovkou olív a gréckych syrov  A dezert obľúbená #fck gluten tyčinka s mangom a ďalšie hviezdy z kategórie zdravých snackov značky Pink Onion“

Článok pripravila: Iveta Škrabáková s majiteľom Jánom Pasiarom

 

 

X