bezlepkový majonézový šalát

Asi viete, že zemiakový šalát je bez lepku a bez laktózy 😀

Zemiakový šalát robíme deň vopred.

Do veľkého hrnca dáme uvariť zemiaky v šupke. Vodu, v ktorej sa varia, netreba osoliť. Zemiaky vyberáme radšej menšie a rovnakej veľkosti, aby sme ich neprekrajovali pred varením. Po uvarení scedíme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Do veľkej misy ich cez mriežkované sitko pretlačíme, aby mali hranolčekovitý tvar.

Očistenú mrkvu dáme uvariť do hrnca  s vodou. Nesolíme. Cibuľu nakrájame na drobné kocky, nasypeme do hustého sitka, to položíme do misky a zalejeme vriacou vodou. Pár minút, kým sa nám uvarí mrkva, necháme cibuľu v horúcom kúpeli. Potom len jednoducho cibuľu zo sitka vyklopíme do zemiakov. Uvarenú mrkvu nakrájame na drobné kocky veľkosti cibuľových kociek a tiež pridáme do veľkej misy k zemiakom.

Pridáme aj hrášok z konzervy, kyslé uhorky a jablko nakrájané na kocky.

Všetko poriadne osolíme a okoreníme čiernym korením.

Na záver pridáme Majolenku a kyslú uhorkovú vodu, ktorá nám ostala vo fľaši po uhorkách. Množstvo treba odhadnúť. Záleží od toho, aký šmykľavý šalát máme radi. Všetky suroviny dobre premiešame. Je potrebné aj ochutnávať či netreba pridať soľ alebo korenie. Na druhý deň pred podávaním šalát opäť ochutnáme – možno ho treba opäť dosoliť 🙂

Po takom šaláte dostaneme chuť na sladké. A ty? Tyčinky s mangom či kakaom 🙂

Raw tyčinky od 1.3.2019

 

 

 

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:30
  • Dĺžka varenia 00:30
  • Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 10

Prísady

  • 1kg zemiakov
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 konzerva hrášku ( 545g Bonduelle)
  • 1 fľaša kyslých uhoriek
  • 1 červené jablko
  • 1 fľaša Majolenky ( 420ml Hellman´s)
X