Takto sa robí rebarborový koláč ??
A hľa; recept na bezlepkový rebarborový koláč.
250g Muffin mix Gluten free zmes
2 vajíčka
85g oleja
40g vody
rebarbora
100g masla (môže byť bezlaktózové)
100g bezlepkovej múky (je jedno akej)
100g krupicového cukru
Vanilkový cukor
POSTUP:
Najprv si očistíme a nakrájame na malé kúsky rebarboru. Množstvo podľa chuti. ?
Rebarboru zmiešame s 1/2 sáčku vanilkového cukru a necháme cca 15 min. Medzi tým zmiešame s vajíčkami, olejom a vodou.
Cesto šľaháme 3 minúty. Potom cesto vylejeme do maslom vytretej formy a zasypeme rebarborou.
Maslo s múkou a cukrom zmiešame do konzistencie mrveničky a tou následne rebarborový koláč posypeme.
Pečieme na 180 stupňov, cca 35 minút (dozlatista)
Recept pripravila: Krystína @nonglutine
Bezlepkovú zásteru do kuchyne nájdeš tu 🙂