Je čas na marhuľový cheesecake
A to rovno bezlepkový! Tento marhuľový cheesecake ? osvieži všetkých bezlepkáčov 🙂
Základ:
- balíček bezlepkových piškót,
- 50 g masla.
Stredná tvarohová vrstva :
- 2 ks tvaroh jemný odtučnený,
- 2 – 3 ČL brezového cukru,
- 2 vajíčka.
Vrchná marhuľová vrstva:
- 10 – 12 marhúľ,
- 1 jemný tvaroh,
- 3 PL medu,
- 1 ČL brezového cukru
- 4 plátky želatíny.
Postup pre bezlepkový marhuľový cheesecake:???
Piškóty si zomelieme na prášok a zmiešame ich s roztopeným maslom. Poutláčame ich na dno tortovej formy tak, aby nám vznikol korpus, základ na cheesecake. Dáme zapiecť do rúry na 170°C na 10 minút.
Zatiaľ si v miske zmiešame tvarohy s cukrom a vajíčkami na hladkú hmotu. Po 10 minútach, keď je korpus jemne zhnednutý naň nalejeme tvarohovú zmes a dáme piecť na 160°C po dobu 30 minút.
Na marhuľovú vrstvu si umyjeme a vykôstkujeme čerstvé marhule. Nakrájame na kocky a zmixujeme na pyré. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Do väčšej misy dáme tvaroh, prilejeme vniknuté marhuľové pyré a želatínu pripravenú podľa návodu. Takto pripravenú zmes môžeme naliať na tvarohovú časť a dáme dopiecť na 160°C na ďalších 60 minút.
Priebežne kontrolujeme, po upečení necháme vychladnúť a potom dáme odpočívať do chladničky, ideálne na noc. Prajeme dobrú chuť.
Recept pripravila: Ivett
PS: nezabudni si vybrať ten najštýlovejší bezlepkový hrnček 🙂