bezlepkový koláč

A to rovno bezlepkový! Tento marhuľový cheesecake ? osvieži všetkých bezlepkáčov 🙂

 

Základ:

  • balíček bezlepkových piškót,
  • 50 g masla.

 

Stredná tvarohová vrstva :

  • 2 ks tvaroh jemný odtučnený,
  • 2 – 3 ČL brezového cukru,
  • 2 vajíčka.

 

Vrchná marhuľová vrstva:

  • 10 – 12 marhúľ,
  • 1 jemný tvaroh,
  • 3 PL medu,
  • 1 ČL brezového cukru
  • 4 plátky želatíny.

bezlepkový koláč

Postup pre bezlepkový marhuľový cheesecake:??‍?

Piškóty si zomelieme na prášok a zmiešame ich s roztopeným maslom. Poutláčame ich na dno tortovej formy tak, aby nám vznikol korpus, základ na cheesecake. Dáme zapiecť do rúry na 170°C na 10 minút.

Zatiaľ si v miske zmiešame tvarohy s cukrom a vajíčkami na hladkú hmotu. Po 10 minútach, keď je korpus jemne zhnednutý naň nalejeme tvarohovú zmes a dáme piecť na 160°C po dobu 30 minút.

Na marhuľovú vrstvu si umyjeme a vykôstkujeme čerstvé marhule. Nakrájame na kocky a zmixujeme na pyré. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Do väčšej misy dáme tvaroh, prilejeme vniknuté marhuľové pyré a želatínu pripravenú podľa návodu. Takto pripravenú zmes môžeme naliať na tvarohovú časť a dáme dopiecť na 160°C na ďalších 60 minút.

Priebežne kontrolujeme, po upečení necháme vychladnúť a potom dáme odpočívať do chladničky, ideálne na noc. Prajeme dobrú chuť.

Recept pripravila: Ivett

PS: nezabudni si vybrať ten najštýlovejší bezlepkový hrnček 🙂

http://www.pinkonion.sk/hrnceky/

X