bezlepkový koláč

Sezóna sliviek je v plnom prúde a ty máš pocit, že nevieš čo s nimi? Tak to si na omyle, lebo tohto koláča ti upiecť jeden plech veru stačiť nebude!

Suroviny

  • 2 hrnčeky pomletých ovsených vločiek bez lepku,
  • 2 vajíčka,
  • hrnček mlieka,
  • ½ hrnčeka bio brezového cukru,
  • ¼ hrnčeka kokosového oleja,
  • ¼ hrnčeka slnečnicového oleja,
  • kypriaci prášok do pečiva.

Slivková časť :

  • 12 – 14 ks zrelých sliviek,
  • 3 ČL rumovej arómy,
  • 1 ČL mletej škorice.

Plus :

  • hrudkovitý nízkotučný tvaroh voliteľne dosladený,
  • vanilkový puding uvarený v 0,4 dcl mlieka, voliteľne osladený.

Postup

Najprv si slivky nakrájame na štvrťky a vložíme ich do misky, polejeme arómou a posypeme škoricou, poriadne premiešame a necháme odstáť Milovníci sladkého môžu posypať trochou cukru. Zatiaľ si pripravíme cesto zmiešaním všetkých surovín vo väčšej miske. Hotovú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. (použila som ten užší dlhý hnedý plech ako mali naše babky) ?

Následne na cesto poukladáme slivky a rozdrobíme naň osladený tvaroh. Uvaríme si puding a keď trochu vychladne nalejeme ho na slivkové cesto. Takto dáme piecť do rúry na cca 170°C zhruba na 45 minút. (treba kontrolovať, ja som piekla „od oka“).

Hotový koláč necháme vychladnúť a nakrájame. Skvele chutí ešte trochu teplý. Dobrú chuť!

Recept nám dodala Ivett
X