zapekana cvikla so zemiakovym pyrecviklarecept

Keď je cvikla zdravá a ešte aj chutí

Cvikla sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Na malé kocky ale aj na takéto chutné plátky. Hrniec uvarí, trúba upečie. Takže no stress 🙂

Podrobnejšie

  • Trvanie prípravy 00:05
  • Dĺžka varenia 01:20
  • Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
  • Počet porcií: 2

Prísady

  • 2 ks cvikla
  • 6 ks zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymián
  • olej
  • soľ
  • rasca
  • čerstvý listový šalát

Príprava

  • 1Neošúpanú cviklu umyjeme a varíme cca 1 hodinu
  • 2Po uvarení ju ošúpeme, nakrájame a dochutíme (olej, soľ, tymián a celé strúčiky cesnaku) Pečieme cca 20 min (200°, v teplovzdušnej rúre)
  • 3Ošúpané zemiaky varíme v osolenej vode kým zmäknú. Môžu sa i prevariť, nakoľko ich budeme mixovať.
  • 4Po uvarení ich dochutíme bezlaktózovým mliekom či maslom. Kto môže a má rád, dochutí si i kurkumou. Dodá im krásnu žltú farbu.
  • 5Ako príloha sa hodí chrumkavý a svieži listový šalát
X
Táto webstránky využíva pre svoju funkčnosť súbory cookies. Jej používaním s tým súhlasíte.