Zapekaná cvikla
Keď je cvikla zdravá a ešte aj chutí
Cvikla sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Na malé kocky ale aj na takéto chutné plátky. Hrniec uvarí, trúba upečie. Takže no stress 🙂
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:05
- Dĺžka varenia 01:20
- Typ jedla: Nízkohistamínové, Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 2
Prísady
- 2 ks cvikla
- 6 ks zemiaky
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymián
- olej
- soľ
- rasca
- čerstvý listový šalát
Príprava
- 1Neošúpanú cviklu umyjeme a varíme cca 1 hodinu
- 2Po uvarení ju ošúpeme, nakrájame a dochutíme (olej, soľ, tymián a celé strúčiky cesnaku) Pečieme cca 20 min (200°, v teplovzdušnej rúre)
- 3Ošúpané zemiaky varíme v osolenej vode kým zmäknú. Môžu sa i prevariť, nakoľko ich budeme mixovať.
- 4Po uvarení ich dochutíme bezlaktózovým mliekom či maslom. Kto môže a má rád, dochutí si i kurkumou. Dodá im krásnu žltú farbu.
- 5Ako príloha sa hodí chrumkavý a svieži listový šalát