Pavlova torta bez lepku a bez mlieka
Ako chutí Pavlova torta? Úžasne.
Pozrite si náš recept. Je úžasné že táto skvelá nadýchaná Pavlova torta je bez lepku a dá sa urobiť z bezlaktózovoj smotany na šľahanie. Dá sa urobiť i menej sladká ak do šľahačky cukor nepridáte ako my. A ak je možné, ovocie použite z domácej záhradky, balkóna 🙂
Podrobnejšie
- Trvanie prípravy 00:20
- Dĺžka varenia 00:40
- Typ jedla: Bezlaktózové, Bezlepkové
- Počet porcií: 8
Prísady
- 4 bielka
- 200 g kryštálový cukor
- 2 PL ocot
- 2 PL zlatý klas
- 3 bezlaktózové šľahačky
Príprava
- 1Rúru predhrejeme na 200° / horný a spodný ohrev
- 2Cesto dáme na papier na pečenie do tvaru 2 kruhov (nakreslíme ceruzkou podľa taniera)
- 3Znížime teplotu v rúre na 150° (otvoríme)
- 4Dáme piecť korpus na 40 minúť. NEOTVÁRAME !!!
- 5Po 40 minútach rúru vypneme no NEOTVÁRAME ju a ešte tam korpus necháme vysušiť ďalších 40 minút.
- 6Vyšľaháme si 3 šľahačky. My do šľahačky žiaden cukor už nepridávame. Bolo by to pre nás veľmi sladké.
- 7Natrieme na korpusy a pridáme veľa ovocia = podľa tolerancie. Najlepšie z domácej záhradky či balkóna. Potom oba korpusy spojíme.
- 8Môže sa jesť hneď alebo najlepšie v ten deň.